Kinderboerderij Bospark

Dieren losgelaten en weggevlogen bij Kinderboerderij Bospark na vernieling en opengezette hekken

Op zondagochtend 18 juli zijn er vernielingen gepleegd bij Kinderboerderij Bospark. Ook zijn de hekken van de verblijven van de dieren opengezet. Dit zorgde ervoor dat de dieren losliepen, maar ook dat er meerdere vogels zijn weggevlogen.

Voor de vernieling kwam de politie ter plaatse. Zij hebben met de hulp van vrijwilligers en omstanders de meeste dieren terug naar de kinderboerderij gebracht. Veel van de ontsnapte vogels zijn nog niet terecht. Vanwege de vernielingen bleef de kinderboerderij zondag gesloten. In verband met de inbraak en vandalisme waren de dieren namelijk zo gestrest dat zij de tijd kregen om te rusten.

Niet veel later kreeg de politie een melding binnen bij de nabijgelegen kerk. De dienst werd verstoord door een verwarde man, wat dezelfde persoon bleek te zijn als degene die de vernielingen had gepleegd op de kinderboerderij en de hekken van de verblijven had opengezet. Op het moment dat de agenten aankwamen, was de man alweer vertrokken. De man werd enkele tijd later in de wijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. 

Op het bureau is de verwarde man door een arts beoordeeld. De arts kijkt op zo’n moment naar twee trajecten: strafrecht wegens de vernielingen en er wordt gekeken naar de geestelijke toestand van de verdachte en of er eventueel hulp geboden moet worden. De arts oordeelde dat de man wel hulp nodig had, maar dat het strafrecht wel doorgang kon vinden. 

Hierop is de politie eerst verder gegaan met het strafrechtelijke traject. Daarna zal de arts opnieuw kennis worden gegeven voor de rest van de nodige medische / psychische zorg.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.