Facebook Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Dierenambulance Alphen aan den Rijn ontvangt een bijzonder melding vanuit de PI in Alphen

Op donderdag 29 februari ontving de Dierenambulance Alphen aan den Rijn een opmerkelijke melding vanuit de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn. De oproep meldde een verzwakte eend, specifiek een Pecunia Gigantes, op het terrein van de PI. Bij aankomst bleek de situatie echter anders dan verwacht: in plaats van een verzwakte eend trof de Dierenambulance een gulle donatie van maar liefst €1000 euro aan. 

De PI staat bekend om haar betrokkenheid bij dierenwelzijn op het terrein. Dit was niet de eerste keer dat de Dierenambulance een melding ontving vanuit de PI. Het team vertrok zonder argwaan, nieuwsgierig naar het vermeende zeldzame eendenras dat werd gemeld. Hoewel de term 'Pecunia Gigantes' hen onbekend was, waren ze onder de indruk van de kennis van de melder.

Bij aankomst werd de 'Pecunia Gigantes' overhandigd, die uiteindelijk geen eend bleek te zijn, maar een gulle donatie. Ondanks de misleiding waar ze mee te maken kregen, verklaarden ze : "Op deze manier mogen ze ons wel vaker voor de gek houden."

Het personeel van de PI Alphen aan den Rijn verzamelde statiegeldflessen en -blikjes ten behoeve van het goede doel. Vorig jaar steunden ze Stichting TuTu, en dit jaar was de Dierenambulance aan de beurt. "We zijn enorm dankbaar voor deze bijdrage. Wat een prachtige traditie, en we hopen dat vele andere goede doelen zullen worden verrast. Namens al onze dieren en vrijwilligers: hartelijk dank!"

431064345_810367927801592_6764344106478674654_n.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.