Facebook Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Een alerte burger ontdekte de hanen, die met hun poten aan elkaar vastgebonden waren met touw, drijvend in het water. Gelukkig wist de melder hen uit het kanaal te halen en bevrijdde hen van hun benarde situatie. Ondanks zijn haast vroeg hij een behulpzame dame om de dierenambulance te bellen en bij hen te blijven wachten, wat ze gelukkig deed.

Verdachte omstandigheden

De dierenambulance uitte hun vermoeden dat de hanen mogelijk niet zelf in het kanaal waren gesprongen, maar dat er sprake was van menselijke interventie. "Hanen zijn niet heel erg gewild en mensen verzinnen de meest walgelijke oplossingen om van ze af te komen", aldus de dierenambulance. Na hun redding werden de twee hanen opgevangen. Ze kregen de nodige warmte en droogden op in een speciale warmtekamer. Gelukkig maken ze het inmiddels goed.

Heb je iets verdachts gezien op dinsdagochtend 11 juni langs het Aarkanaal? Neem dan contact op met de dierenambulance via een privébericht op Facebook of telefonisch op 0172-616251.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.