Het dierenasiel Alphen aan den Rijn heeft op het moment drie honden in het asiel zitten die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Omdat het over het algemeen wel honden zijn die wat meer aandacht nodig hebben dan de gemiddelde makkelijke hond, heeft het dierenasiel een oproep geplaatst voor het vinden van nieuwe baasjes.

 Linky is een Anatolische herder reu van bijna 2 jaar. Hij is een grote goedsul, maar heeft niet door dat hij zo groot is. Hij is erg speels, en kan het goed vinden met grotere honden. Hij heeft veel energie, dus houd er van om lekkere lange wandelingen te maken. Linky is een zelfstandige hond, maar als hij je eenmaal kent houd hij er ook van om lekker aangehaald te worden. 

Anatolische herders zijn van oorsprong berghonden, die kuddes dieren bewaken. Ze vinden het dus ook heerlijk om veel buiten te zijn, daarom zoeken wij een thuis waar hij ook buiten lekker veel ruimte krijgt.

Wij zoeken voor Linky een baas die ervaring heeft met sterke honden, zowel fysiek als mentaal. Als je hem eenmaal kent dan ben je voor Linky een vriend voor het leven. Vanwege zijn zelfstandige gedrag en omdat wij niet weten hoe hij omgaat met kleine kinderen willen wij voor Linky een thuis zonder kleine kinderen. Een cursus raadde wij wel aan, hij vind dit vast erg leuk om te doen, want voor koekjes doet hij erg veel.  

Informatie
- gecastreerd
- liever niet bij kleine kinderen, kinderen vanaf 12 jaar zijn waarschijnlijk geen probleem.
- niet bij katten

Frodo is een kruising jack russell van ongeveer 11 jaar. Hij is erg speels en enthousiast. Hij houd ervan om achter een balletje aan te rennen. Ook kan hij een paar trucjes, en voor een koekje wil hij er vast nog veel meer leren. Naar andere honden is hij een beetje dominant. Daarom plaatsen wij hem liever alleen. Ook plaatsen we hem liever niet bij kleine kinderen.

Informatie
- gecastreerd
- kan met andere honden: wisselend
- kan met kinderen: liever niet

 Poef, de kruising shih tzu die er eerst ook bij stond, is inmiddels gereserveerd!