Pixabay

Dierendag in Alphen aan den Rijn: van reptielen tot boerderijdieren

Elk jaar op 4 oktober zetten we dieren in het zonnetje: het is dan dierendag. Ook dit jaar besteden Alphenaren extra aandacht de dieren om ons heen.

In het Bospark wordt een speciale dierendag speurtocht georganiseerd door de kinderboerderij van 14:00 tot 16:30 uur. Kinderen moeten vragen beantwoorden over de dieren en kunnen aan het einde van de tocht een gratis bekertje lekkers om aan de dieren te voeren krijgen.

Ook het Archeon zet de dieren vandaag extra in het zonnetje. "Het is vandaag Dierendag! Wist je dat er heel veel dieren wonen in Archeon?", aldus het museumpark. Je kan in het Archeon paarden, varkens, geiten en kippen bezoeken. 

Bij Junis Kinderopvang staan dieren vandaag centraal. "Voor deze kinderen op de locaties is het een hele beestenboel, van reptielen tot boerderijdieren", vertelt de kinderopvang. Dit doen ze omdat dieren een positieve invloed hebben op de sociale ontwikkeling van kinderen. "Zo ontdekken ze hoe verschillende dieren aanvoelen en hoe je met ze omgaat."

De dierenambulance besteedt ook extra aandacht aan dieren, in het bijzonder zij die geen eigenaar hebben. "Wij hebben voor deze dieren het Meneer Jansen van de Dierenambulance - Noodfonds. Wanneer zij in een situatie komen waarbij ze zorg nodig hebben, maar er geen middelen voor beschikbaar zijn proberen wij met dit noodfonds altijd een steentje bij te kunnen dragen. Zoals we in het verleden voor Meneer Jansen, Turbo en vele andere dieren hebben kunnen doen", laat de dierenambulance weten. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.