Pixabay

Dierendag in Alphen aan den Rijn: van reptielen tot boerderijdieren

Elk jaar op 4 oktober zetten we dieren in het zonnetje: het is dan dierendag. Ook dit jaar besteden Alphenaren extra aandacht de dieren om ons heen.

In het Bospark wordt een speciale dierendag speurtocht georganiseerd door de kinderboerderij van 14:00 tot 16:30 uur. Kinderen moeten vragen beantwoorden over de dieren en kunnen aan het einde van de tocht een gratis bekertje lekkers om aan de dieren te voeren krijgen.

Ook het Archeon zet de dieren vandaag extra in het zonnetje. "Het is vandaag Dierendag! Wist je dat er heel veel dieren wonen in Archeon?", aldus het museumpark. Je kan in het Archeon paarden, varkens, geiten en kippen bezoeken. 

Bij Junis Kinderopvang staan dieren vandaag centraal. "Voor deze kinderen op de locaties is het een hele beestenboel, van reptielen tot boerderijdieren", vertelt de kinderopvang. Dit doen ze omdat dieren een positieve invloed hebben op de sociale ontwikkeling van kinderen. "Zo ontdekken ze hoe verschillende dieren aanvoelen en hoe je met ze omgaat."

De dierenambulance besteedt ook extra aandacht aan dieren, in het bijzonder zij die geen eigenaar hebben. "Wij hebben voor deze dieren het Meneer Jansen van de Dierenambulance - Noodfonds. Wanneer zij in een situatie komen waarbij ze zorg nodig hebben, maar er geen middelen voor beschikbaar zijn proberen wij met dit noodfonds altijd een steentje bij te kunnen dragen. Zoals we in het verleden voor Meneer Jansen, Turbo en vele andere dieren hebben kunnen doen", laat de dierenambulance weten. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.