Pixabay
Advertorial Cultuur

Digitaal in contact met de Bibliotheek

De Bibliotheek gaat op 21 april van start met een wekelijkse service om laag-digivaardigen, kwetsbare ouderen en laag-taalvaardigen te ondersteunen.

Door de huidige maatregelen rondom corona heeft deze kwetsbare groep een grotere kans om in een isolement te raken. De ondersteuning op afstand is bedoeld om iedereen veilig toegang tot digitale media te verlenen in deze uitdagende tijd. 

Het bestaande DigiCafé zal vanaf dinsdag 21 april niet ín de Bibliotheek maar mét de Bibliotheek plaatsvinden. Tussen 11:00 en 13:00 zitten vrijwilligers van samenwerkingspartner ’t Gilde klaar om telefonisch hulp te bieden bij technische problemen en vragen. Vanaf donderdag 23 april kan men tussen 11:00 en 13:00 uur wekelijks tips en hulp krijgen in het ontdekken van de digitale mogelijkheden om digitaal contact te maken via de DigiLijn.

Het eerste kwartier van 11:00 tot 11:15 uur is er een webinar waarin de Bibliotheek live een onderwerp bespreekt om digitaal contact te maken. Deelnemen kan eenvoudig via de link: bit.ly/digitaalincontact of door een bel-afspraak te maken via de DigiLijn voor individuele begeleiding. Op 23 april gaat het Webinar over videobellen, op 30 april over digitaal shoppen en op 7 mei geeft de bibliotheek tips over Social Media. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Digitaal in contact is onderdeel van een samenwerkingsverband met Participe, waarbij Participe ondersteuning op afstand geeft aan de begeleiding van schoolgaande kinderen en hun thuiswerkopdrachten.  

Een bel-afspraak maken voor het DigiCafé of de DigiLijn kan via 06 - 131 404 16 of digitaal@bibliotheekrijnenvenen.nl. Deelnemers worden teruggebeld op het afgesproken tijdstip. 


Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.