Hoogheemraadschap van Rijnland

Dijkverbetering Kortsteekterweg is meest complexe project van Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland is begin dit jaar begonnen aan de werkzaamheden aan de dijk bij de Kortsteekterweg in Alphen. In een video leggen zij uit waarom dit één van de ingewikkeldste projecten van Rijnland is.

De dijk langs, die ligt op de Kortsteekterweg, de Lindenhovestraat en doorloopt tot langs de Ziendeweg in Alphen a/d Rijn verbetert Rijnland over een lengte van ongeveer 5,5 km. Rijnland verhoogt en versterkt de dijk en plaatst ook deels een nieuwe damwand over een lengte van 3,5 km. De bestaande damwand wordt aangepast evenals de natuurvriendelijke oever die er al ligt. “Het gaat bij het dijkproject Kortsteekterweg vooral om de stabiliteit van de dijk”, vertelt Rijnland.

Woningen en omwonenden

Het is volgens Rijnland één van hun langste en ingewikkeldste projecten, omdat de woningen heel dicht aan de kade staan. In de video leggen ze uit waarom dat het verbeteren van de dijk en de damwand zo ingewikkeld maakt. “Door het plaatsen van trillingsmeters, doen van bouwkundige opnames en het drukken van damwand vlak bij de woningen, in plaats van trillen, zorgen we ervoor dat de woningen niet beschadigen en de mensen er geen last van hebben”, legt Johan Peters, uitvoerder Ploegam, uit.

Jan van Es, toezichthouder, houdt in de gaten dat de omgeving netjes blijft en dat er geen schade wordt gemaakt. “En ook met de mensen die hier langs de Kortsteekterweg wonen contact onderhouden”, stelt de toezichthouder. “Als ze iets niet bevalt dan zijn ze welkom en dan hoop ik een goed antwoord te geven om ze tevreden te stellen.”

Wil je meer weten over dit project wat in de zomer van 2024 klaar zal zijn? Bekijk de onderstaande video.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: