Hoogheemraadschap van Rijnland

Dijkverbetering Kortsteekterweg is meest complexe project van Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland is begin dit jaar begonnen aan de werkzaamheden aan de dijk bij de Kortsteekterweg in Alphen. In een video leggen zij uit waarom dit één van de ingewikkeldste projecten van Rijnland is.

De dijk langs, die ligt op de Kortsteekterweg, de Lindenhovestraat en doorloopt tot langs de Ziendeweg in Alphen a/d Rijn verbetert Rijnland over een lengte van ongeveer 5,5 km. Rijnland verhoogt en versterkt de dijk en plaatst ook deels een nieuwe damwand over een lengte van 3,5 km. De bestaande damwand wordt aangepast evenals de natuurvriendelijke oever die er al ligt. “Het gaat bij het dijkproject Kortsteekterweg vooral om de stabiliteit van de dijk”, vertelt Rijnland.

Woningen en omwonenden

Het is volgens Rijnland één van hun langste en ingewikkeldste projecten, omdat de woningen heel dicht aan de kade staan. In de video leggen ze uit waarom dat het verbeteren van de dijk en de damwand zo ingewikkeld maakt. “Door het plaatsen van trillingsmeters, doen van bouwkundige opnames en het drukken van damwand vlak bij de woningen, in plaats van trillen, zorgen we ervoor dat de woningen niet beschadigen en de mensen er geen last van hebben”, legt Johan Peters, uitvoerder Ploegam, uit.

Jan van Es, toezichthouder, houdt in de gaten dat de omgeving netjes blijft en dat er geen schade wordt gemaakt. “En ook met de mensen die hier langs de Kortsteekterweg wonen contact onderhouden”, stelt de toezichthouder. “Als ze iets niet bevalt dan zijn ze welkom en dan hoop ik een goed antwoord te geven om ze tevreden te stellen.”

Wil je meer weten over dit project wat in de zomer van 2024 klaar zal zijn? Bekijk de onderstaande video.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.