Advertorial Wonen en bouwen

Dinsdag 3 april start inschrijving voor De Leeuwerik

Vanaf 3 april kunnen woningzoekenden zich twee weken lang inschrijven voor een woning in de nieuwbouw De Leeuwerik in Alphen aan den Rijn. Er zijn 39 woningen voor de sociale huur en 5 woningen zijn geselecteerd voor middeninkomens.

Alle woningen zijn comfortabel, energiezuinig en levensloopbestendig. De bewoners hebben straks prachtig uitzicht op het groen en de Aar en wonen op steenworp afstand van het centrum.

De Leeuwerik
De Leeuwerik komt aan de Koolmeesstraat en is onderdeel van de stadsvernieuwing aan de Lage Zijde. De Leeuwerik krijgt dezelfde bouwstijl als De Nachtegaal en vormt daar straks een mooi geheel mee.

De grootte van de woningen ligt tussen 69 m2 tot 113 m2. Er komen vier tweekamerwoningen, 38 driekamerwoningen,10 vierkamer-stadswoningen en 1 gelijkvloerse vierkamerwoning. De twee- en driekamerwoningen zijn gelijkvloerse appartementen. De vierkamer-stadswoningen bestaan uit twee verdiepingen en hebben de voordeur op de begane grond. Geïnteresseerden kunnen een eigen overdekte parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage huren. 

Sociale huurwoningen
Woonforte verhuurt 39 woningen sociaal voor woningzoekenden met een maximaal jaarinkomen van €36.798,00. De huurprijzen zijn afhankelijk van het inkomen en variëren van €597,30 tot €710,68.

Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij WoningNet Holland Rijnland. Reageren op de woningen kan alleen via www.woningnethollandrijnland.nl. De toewijzing gaat op volgorde van inschrijvingsduur. Huurders van Woonforte die een woning leeg achterlaten, krijgen voorrang op de toewijzing. 

Middeninkomens
Woonforte heeft vijf woningen geselecteerd voor huishoudens met een jaarinkomen tussen €36.798,00 en €41.056,00. Voorwaarde is wel dat zij een woning van Woonforte achterlaten. De huurprijs is €710,68 per maand. De toewijzing gaat op volgorde van woonduur in de huidige woning.

Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij WoningNet Holland Rijnland. Reageren op de woningen kan ook alleen via www.woningnethollandrijnland.nl.

Naar verwachting is de oplevering van de woningen in De Leeuwerik in oktober.


Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.