Josh Walet

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

De werkzaamheden zullen ongeveer 7 maanden duren. Ruim een half jaar zal er gewerkt worden aan de rijbaan, het fietspad, het voetpad en het jaagpad. Ook inritten en parkeervakken zullen aangepakt worden. Dit wordt gedaan in twee fasen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in september afgerond.

Fietspad

In de eerste fase zal het fietspad aangepast worden. Dit zal een halve meter verbreed worden. “Hierdoor verbetert zowel de veiligheid als de doorstroming”, aldus de gemeente. Het fietspad wordt aangepast omdat het onderdeel wordt van het landelijk fietspaden (snelweg)plan. “Daar waar het fietspad dichter naar de sloot komt te liggen, wordt lokaal een beschoeiing geplaatst om de berm te beschermen”, legt de gemeente uit.

Rijbaan

De rijbaan krijgt nieuw asfalt. “De drempelplateaus worden vernieuwd en de bermen verlaagd waardoor de regenwaterafvoer verbetert, zodat er geen water meer op de rijbaan blijft staan”, zo laat de gemeente weten. Dit zal worden gedaan in de tweede fase. Deze werkzaamheden zullen vooral ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden.

Overige werkzaamheden

Naast het fietspad en de rijbaan zal ook aan het jaagpad, de berm en het voetpad gewerkt worden. Verder wordt de voedingskabel van de rioolgemalen vervangen en worden op enkele locaties damwanden geplaatst. In het najaar, na de werkzaamheden, wordt nog groen aangeplant.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.