Archieffoto

Dit Hemelvaartsweekend eindelijk de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi

Het ARC Heitingatoernooi wordt traditiegetrouw tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd, zo ook dit jaar. Op 26, 27 en 28 mei zullen er zo’n 1.500 voetballers, in de leeftijdsgroepen JO8 tot en met JO13, van verschillende voetbalclubs door het hele land mee aan het toernooi. Er is een apart toernooi voor meisjesteams en ook één voor G-teams.

Grootste jeugdtoernooi van Nederland

Het ARC Heitingatoernooi is inmiddels het grootste meerdaagse jeugdtoernooi van Nederland. De organisatie, bestaande uit Stephan Swerissen (voorzitter), Jurre van Eyndhoven, Michiel Voskuilen, Vince Jansen, Bart Koetsier, Michel Groenendijk, Inge Kranenburg en Niels Kranenburg, is hier naar eigen zeggen erg trots op. “Toen in 2006 de eerste editie werd georganiseerd hadden we nooit kunnen bedenken dat het al die jaren later zo’n groot succes zou zijn, natuurlijk zijn we daar trots op.”

Jubileumeditie

De 15e editie zou eigenlijk in 2020 plaatsvinden, maar om bij iedereen bekende redenen kon dit toen niet doorgaan. Het 15-jarig jubileum zou een groots evenement worden met deelname van topclubs uit heel Europa. “Dat was echt een domper. Niemand had echt gedacht dat we dat voor elkaar konden krijgen, maar het was allemaal gelukt, alles echt alles zoals vluchten en hotels was geregeld. En toen ging het niet door”, aldus de voorzitter.

Ook de 2021 editie kon helaas geen doorgang vinden, maar dit jaar kan het dan eindelijk weer! Dit Hemelvaartsweekend is dan toch echt de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi. Helaas dit jaar geen teams vanuit het betaalde voetbal. “Dat was qua planning en de onzekerheid qua corona deze keer niet haalbaar. Maar dat mag de pret niet drukken want er zijn meer dan genoeg andere leuke dingen.”

Net als elk jaar is er ook dit jaar een Funpark en natuurlijk de geliefde lunchtent voor de deelnemers waar ieder team wordt voorzien van een gezonde lunch. De organisatie zorgt iedere dag voor broodjes, fruit en drinken voor de kinderen. "In de tent worden verder géén ouders toegelaten, omwille van het overzicht en de rust voor de spelertjes", meldt de organisatie.

En natuurlijk de prijsuitreiking met het officiële Champions League anthem. En aan het eind van de dag krijgt iedereen een goodybag mee naar huis en worden alle teams op de foto gezet.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.