Archieffoto

Dit Hemelvaartsweekend eindelijk de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi

Het ARC Heitingatoernooi wordt traditiegetrouw tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd, zo ook dit jaar. Op 26, 27 en 28 mei zullen er zo’n 1.500 voetballers, in de leeftijdsgroepen JO8 tot en met JO13, van verschillende voetbalclubs door het hele land mee aan het toernooi. Er is een apart toernooi voor meisjesteams en ook één voor G-teams.

Grootste jeugdtoernooi van Nederland

Het ARC Heitingatoernooi is inmiddels het grootste meerdaagse jeugdtoernooi van Nederland. De organisatie, bestaande uit Stephan Swerissen (voorzitter), Jurre van Eyndhoven, Michiel Voskuilen, Vince Jansen, Bart Koetsier, Michel Groenendijk, Inge Kranenburg en Niels Kranenburg, is hier naar eigen zeggen erg trots op. “Toen in 2006 de eerste editie werd georganiseerd hadden we nooit kunnen bedenken dat het al die jaren later zo’n groot succes zou zijn, natuurlijk zijn we daar trots op.”

Jubileumeditie

De 15e editie zou eigenlijk in 2020 plaatsvinden, maar om bij iedereen bekende redenen kon dit toen niet doorgaan. Het 15-jarig jubileum zou een groots evenement worden met deelname van topclubs uit heel Europa. “Dat was echt een domper. Niemand had echt gedacht dat we dat voor elkaar konden krijgen, maar het was allemaal gelukt, alles echt alles zoals vluchten en hotels was geregeld. En toen ging het niet door”, aldus de voorzitter.

Ook de 2021 editie kon helaas geen doorgang vinden, maar dit jaar kan het dan eindelijk weer! Dit Hemelvaartsweekend is dan toch echt de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi. Helaas dit jaar geen teams vanuit het betaalde voetbal. “Dat was qua planning en de onzekerheid qua corona deze keer niet haalbaar. Maar dat mag de pret niet drukken want er zijn meer dan genoeg andere leuke dingen.”

Net als elk jaar is er ook dit jaar een Funpark en natuurlijk de geliefde lunchtent voor de deelnemers waar ieder team wordt voorzien van een gezonde lunch. De organisatie zorgt iedere dag voor broodjes, fruit en drinken voor de kinderen. "In de tent worden verder géén ouders toegelaten, omwille van het overzicht en de rust voor de spelertjes", meldt de organisatie.

En natuurlijk de prijsuitreiking met het officiële Champions League anthem. En aan het eind van de dag krijgt iedereen een goodybag mee naar huis en worden alle teams op de foto gezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."