Josh Walet

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!

Burgemeester Visserpark

Om 10:00 uur trapt burgemeester Liesbeth Spies samen met Zwantine Boer, voorzitter van de Alphense Oranjevieringen, de festiviteiten af in het Burgemeester Visserpark. Het Pop-In-koor uit Boskoop zorgt voor een feestelijke sfeer door het Wilhelmus te zingen, gevolgd door een 20 minuten durend optreden om Koningsdag swingend in te luiden.

Ook dit jaar is er weer de kinderrommelmarkt. Door de grote belangstelling van vorige jaren is deze uitgebreid en heeft dit jaar ook een nieuwe route: van het Burgemeester Visserpark via de Stevinstraat en St. Jorisstraat naar het Rijnplein. Helaas zijn de plekken allemaal al bezet.

Park Rijnstroom

Bij Park Rijnstroom is natuurlijk ook weer genoeg te vinden! Parkkunst is een cultureel festival georganiseerd door Parkvilla in Park Rijnstroom op Koningsdag. Met dit jaar nóg meer live muziek van zowel nationale als regionale bands op twee verschillende podia, tal van kunstkramen door het hele park, twee horecapleinen met lekker eten en drinken, een platen & CD markt, straattheater én een leuk programma voor kids. Het festival wordt op 27 april om 12:00 uur geopend met stadsdichter Chanty Louis. Wil jij het gehele programma zien? Klik hier!

Rijnplein

Vanaf 11:30 uur kun je op het Rijnplein genieten van optredens van danscentrum Cools en de Alphense Dansschool. Na de optredens zal er live muziek zijn.

11:30 uur           Optreden van de dansscholen

13:00 uur           Eelco

13:50 uur           Now What!

15:05 uur           Key Sisters

15:45 uur           Helemaal Top!

Europapark

Het Europapark staat dit jaar in het teken van sportieve activiteiten. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich uitleven op grote springkussens en trampolines. Bij de scoutinggroep de Uithoek is er van alles te beleven, van broodjes bakken tot flesraket schieten en dobbelstenen maken. Voor wie liever rustig aan doet, is er ook schminken en de vertrouwde kabelbaan. Ook de kermis vindt dit jaar weer plaats in het Europapark.

Centrum

Ponton: haventje lage zijde:
12:45-13:00 uur             Albert Mooneys
13:45-14:30 uur             De Roesjes Bloesjes

Van Mandersloostraat:

14:00-14:45 uur             Di Stephano

OlympiaMarkt:

12:00-12:45 uur             Bourbon & Rhine

14:15-14:45 uur             El Pardo Marcial

Alphense Brug:

12:00-12:45 uur             De Roesjes Bloesjes

14:00-14:45 uur             Albert Mooneys

Julianastraat:

13:00-13:45 uur             El Pardo Marvial

14:30-15:15 uur             Bourbon & Rhine

St. Jorisstraat / Stevinstraat:

12:00-12:45 uur             Di Stephano

Thorbeckeplein:

12:00-12:45 uur             Kindertheater

13:30-14:15 uur             Kindertheater

Aarhof:

12:30-15:30 uur             Live music band Jazzify


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.