Museumpark Archeon

Dit is er te doen in de herfstvakantie in Alphen

In de herfstvakantie is er weer een hoop te beleven in Alphen aan den Rijn. Zo organiseren de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt verschillende activiteiten, zijn er historische spelletjes bij Archeon en kan je een leuke en leerzame herfstcursus volgen bij Ski & Snowboard Xperience.

Zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Word een ridder bij Archeon. Nadat je hebt aangetoond dat je kunt zwaardvechten en hoffelijk en creatief bent ontvang je een oorkonde. Ook de jonkvrouwen hebben genoeg te doen. In de middeleeuwen mochten de jonkvrouwen niet zwaardvechten en hadden de ridders wel wat stoerders te doen dan vilten, maar tegenwoordig mag het ook andersom!

Maandag 19 oktober

Op maandag begint de herfstvakantie in zwembad de Hoorn met een meeloop dag met een echte toezichthouder, wat duurt van 10:00 tot 15:00 uur. De kinderen krijgen een rondleiding door de machinekamer, leren water meten, doen oefeningen met de Reddingsbrigade en krijgen portofoon les. Het is wel van belang dat de kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn en in het bezit van het A en B-diploma zijn. De kosten hiervoor zijn €10. Wil je meedoen? Koop dan snel je kaartje via ticket.alphens.nl en reserveer een plekje.

De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt organiseren in samenwerking met V.V. Alphia de Alphense Sport en Spel 2-daagse; vol plezier en gezelligheid! Op maandag 19 en dinsdag 20 oktober van 09:00 tot 12:00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar allerlei leuke sporten en spelletjes spelen, van trefbal en knotshockey tot een frisbeewedstrijd. Je kan je aanmelden voor zondag 18 oktober door een mail te sturen naar buurtsportcoach Lars: l.ciggaar@alphenbeweegt.nl. (Je kan je ook voor één dag aanmelden. )

Woensdag 21 oktober

Ook de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt organiseren op woensdag weer iets leuks, namelijk ‘de Expeditie Alpha Rangers’. Een dag vol avontuur! Ze verzamelen om 13:00 uur bij de T-steiger (dagcamping, Alphen aan den Rijn) en rond 16:00 uur is de activiteit afgelopen. Wat er precies op de planning staat blijft nog even geheim. Ben je tussen 6 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk om in de herfstvakantie een dag vol avontuur te beleven? Meld je dan voor dinsdag 20 oktober voor 12:00 uur aan door een mail te sturen naar info@alphenbeweegt.nl. Graag ontvangen de buurtsportcoaches dan je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Vrijdag 23 oktober

De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt organiseren een heuse Halloween Speurtocht. Ze gaan in kleine groepjes griezelen door Hazerswoude-Dorp. Ze leggen een speurtocht af door het hele dorp met spannende opdrachten. Heb je een opdracht goed? Dan krijg je de locatie voor de volgende opdracht. Vanaf 14:00 uur start de eerste groep en uiterlijk 16:00 uur de laatste, na aanmelding via a.vanravenswaaij@alphenbeweegt.nl ontvang je de exacte tijd en locatie. Belangrijk: deze activiteit is onder begeleiding van een ouder/verzorger. Per kind minimaal één begeleider. Een leuke activiteit om samen te ondernemen dus! 

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober

Smeden is van alle tijden. Voordat er metaal werd gebruikt was er al een vuursteensmid. Van vuursteen werden scherpe voorwerpen gemaakt, zoals messen, bijlen en dissels. Later werden deze voorwerpen gemaakt van brons en daarna van ijzer en staal.

Kom kijken bij de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de 'gewone' smid. Ook wordt er gewerkt met tin en zilver, want niet alle smeden maakten gereedschap.

Hele herfstvakantie

Tijdens de gehele herfstvakantie van 17 oktober tot 25 oktober biedt S2X lessen aan voor scherpe tarieven. Het actietarief van € 22,50 geldt voor een losse les, deze kan onbeperkt afgenomen worden en ingepland worden in de herfstvakantie. Lessen kun je gemakkelijk reserveren via de telefoon 0172-218333, email: info@s2x.nl of via de receptie. De lessen zijn volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.

Ook kan je meedoen met de vele spelletjes in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen die het Archeon organiseert. Doordeweeks in de herfstvakantie op 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 oktober. Spelletjes spelen doen we al heel lang en iedere periode kent zijn eigen specifieke spelletjes. Twijn een armband in de prehistorie, ontdek het molenspel bij de Romeinen en kom bikkelen in de middeleeuwen. Op de Dam kun je meedoen met de oudhollandse spelletjes.

Bij Avifauna duurt het zomerseizoen nog t/m 1 november. Dat betekent dat je deze herfstvakantie nog volop kunt genieten van de vogeldemonstraties en de attracties in de speeltuin. De tropenhal en lori landing kunnen gelukkig ook open blijven. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.