Woonforte

Dit is het ontwerp voor de nieuwbouw aan de Noorderkeerkring

Momenteel wonen er tijdelijk jongeren in het gebouw aan de Noorderkeerkring, maar over een paar jaar is het de bedoeling dat hier 164 woningen komen, waaronder 60 woningen voor de zorg. Het eerste ontwerp is inmiddels naar buiten gebracht.

Woonforte heeft de Architekten Cie. uit Amsterdam uitgekozen om het gebouw aan de Noorderkeerkring te ontwerpen. Aan dit architectenbureau de taak om er een mooi gebouw van te maken, zowel van buiten als van binnen. Het eerste ontwerp is door Woonforte nu gedeeld. Maar voordat dit ontwerp werkelijkheid wordt, is er nog wel even geduld nodig. Verwacht wordt dat Woonforte in 2022 start met de sloop en dat er in 2024 gestart kan worden met de verhuur van de woningen.

woonforte 200714_Buitenzijde noorderkeerkring.png

Omdat de voorbereidingen tijd kosten, wonen er op dit moment tijdelijk jongeren in het gebouw. Villex heeft het gebouw omgetoverd tot een tijdelijke wooncommunity, waar 126 jongeren en spoedzoekers terecht kunnen. Wethouder Gerard van As en directeur bestuurder Woonforte Monique Brewster lieten eerder weten: “Wij zijn blij met deze oplossing. Door de wooncrisis hebben spoedzoekers, zoals mensen in scheiding en jongeren, grote moeite om een woning te vinden. Het is dus fantastisch dat wij de panden gedurende de anderhalf jaar die nodig is voor de voorbereiding en de ruimtelijke procedures kunnen inzetten om de woningnood aan te pakken. Leegstand zou echt zonde zijn.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.