Woonforte

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Ongeveer 260.000 huishoudens in sociale huurwoningen in Nederland hebben recht op deze huurverlaging. Hoeveel huurders van Woonforte hiervoor in aanmerking komen is nog niet bekend, dat hoort Woonforte binnenkort pas van de Belastingdienst. Als een huurder in aanmerking komt, krijgen zij in maart 2021 vanzelf bericht van Woonforte met een huurverlagingsvoorstel. Hiervoor hoeven zij zelf niks te doen.

Of een huurder in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van diverse factoren, waaronder de hoogte van de huur, het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Deze gegevens ontvangt Woonforte van de Belastingdienst. Als een huurder aan deze voorwaarden voldoet, dan verlaagt Woonforte de huur tot onder de kale huur van € 633,25 (alleenstaanden of samenwonenden) of € 678,66 (huishouden met 3 of meer personen), waardoor een huurder in aanmerking komt voor huurtoeslag. 

De huurverlaging geldt alleen voor huurders van een sociale huurwoning bij een woningcorporatie. Huurders met een vrijesectorwoning komen hiervoor niet in aanmerking.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.