Woonforte

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Ongeveer 260.000 huishoudens in sociale huurwoningen in Nederland hebben recht op deze huurverlaging. Hoeveel huurders van Woonforte hiervoor in aanmerking komen is nog niet bekend, dat hoort Woonforte binnenkort pas van de Belastingdienst. Als een huurder in aanmerking komt, krijgen zij in maart 2021 vanzelf bericht van Woonforte met een huurverlagingsvoorstel. Hiervoor hoeven zij zelf niks te doen.

Of een huurder in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van diverse factoren, waaronder de hoogte van de huur, het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Deze gegevens ontvangt Woonforte van de Belastingdienst. Als een huurder aan deze voorwaarden voldoet, dan verlaagt Woonforte de huur tot onder de kale huur van € 633,25 (alleenstaanden of samenwonenden) of € 678,66 (huishouden met 3 of meer personen), waardoor een huurder in aanmerking komt voor huurtoeslag. 

De huurverlaging geldt alleen voor huurders van een sociale huurwoning bij een woningcorporatie. Huurders met een vrijesectorwoning komen hiervoor niet in aanmerking.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kinderen gisteren 15:58

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Coronavirus in Alphen gisteren 13:47

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.