Josh Walet

Dit jaar laatste herdenkingsbijeenkomst Ridderhofdrama

Zaterdag 9 april is het elf jaar geleden dat het schietdrama bij winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Bij De Bron zal deze trieste gebeurtenis dit jaar voor het laatst herdacht worden.

Dit jaar is het elf jaar geleden dat Alphenaar Tristan van der Vlis zijn dodelijke tocht maakte door winkelcentrum De Ridderhof. Op de zonnige zaterdagmiddag stapte de 24-jarige Tristan het winkelcentrum binnen en schoot drie minuten lang om zich heen. Hierbij schoot hij zes mensen dood: Ali van Doorn (91), Michael Boezaard (49), Constanze Boezaard (45), Frans Deutekom (80), Margriet ter Haar (68) en Nadim Youssef (42). Zeventien mensen raakten gewond door één of meerdere kogels. Voor de kassa's van supermarkt Albert Heijn pleegde de Alphenaar zelfmoord.

Om het Ridderhofdrama te herdenken, wordt er jaarlijks op 9 april een herdenking georganiseerd door De Bron voor de slachtoffers en nabestaanden. De afgelopen twee jaar kon dit niet zo grootschalig als de jaren ervoor vanwege de coronamaatregelen. Vorig jaar, toen het Ridderhofdrama tien jaar geleden was, kon het niet groots herdacht worden, daarom wordt dit jaar nog eenmalig een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.

Belangstellenden kunnen de herdenking zaterdag 9 april bijwonen vanaf 11:30 uur in Zalencentrum de Bron. Om 12:00 uur worden bloemen bij het monument gelegd. Daarna is er ruimte en gelegenheid om met elkaar te praten over de gebeurtenis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.