Museumpark Archeon

Dit kun je doen in de voorjaarsvakantie in Alphen aan den Rijn

Van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart is het voorjaarsvakantie. Nog geen plannen? Alphens.nl helpt je uit de brand. Check hier wat je de komende week in Alphen aan den Rijn kunt doen.

Gedurende de hele voorjaarsvakantie is er voor jong en oud genoeg te doen in Alphen aan den Rijn. Bij bijvoorbeeld Theater Castellum, Parkvilla, De Thermen2, Museumpark Archeon en Bibliotheek Rijn en Venen kun je terecht voor verschillende activiteiten.

Bibliotheek Rijn en Venen

Op woensdag 1 maart organiseert Bibliotheek Rijn en Venen een workshop Mad Science. “Met de workshops van Mad Science brengen we wetenschap en techniek tot leven! Wetenschap en techniek zijn belangrijk, nu en in de toekomst. Door te onderzoeken en experimenteren nemen we je op reis door de wereld van wetenschap en techniek.”, aldus de Bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie.

Op donderdag 2 maart kun je bij Bibliotheek Rijn en Venen terecht voor een Young Adult bordspellenavond. “Neem je vrienden mee of kijk de skills af van nieuwe mensen. We proberen allerlei spellen uit en maken er een gezellig avond van! Heb jij zelf nog een bordspel thuis die je niet kan laten liggen? Neem deze dan mee!” Kijk hier voor meer informatie.

Parkvilla

Op woensdag 1 maart vindt bij Parkvilla een pyjama-ontbijt plaats. Tijdens dit ontbijt zal de film ‘Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland’ gedraaid worden. “Kom in je pyjama of onesie naar Parkvilla en geniet vanaf 9.45 uur van een pyjama-ontbijt met een pannenkoek van De Pannenkoe!” Kijk hier voor meer informatie.

Dezelfde film kijk je op vrijdag 3 maart bij Parkvilla. Na het kijken van de film wordt een danscursus georganiseerd. “Ga je mee op avontuur? Na het zien van de film 'Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland' ga je samen met docent Lianne zelf op dansavontuur! Trek makkelijk zittende kleding aan en dans gezellig mee naar Brabbelland! Kijk hier voor meer informatie.

Tekst loopt door onder de afbeelding. 

Ernest en Celestine

De Thermen2

Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart kun je bij zwembad De Hoorn spelen op de lange piratenstormbaan en stuiverduiken. “Elke stuiver is een snoepje waard. Vind je de sleutel dan heb je een ijsje verdiend”, aldus zwembad De Hoorn.

Op donderdag 2 maart zal een Drijf-in bios georganiseerd worden in zwembad AquaRijn. “Lekker met je vrienden naar de Drijf-in bios terwijl je op je luchtbedje ligt te dobberen. De drijf-in bios is altijd een groot feest. Een A-diploma is verplicht. Koop je kaartje aan de kassa of op www.dethermen2.nl.” Kijk hier voor het hele programma bij De Thermen2.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

De Thermen2

Theater Castellum

Zowel zondag 26 februari als dinsdag 28 februari kun je bij Castellum de film ‘Het Feest van Tante Rita’ zien. “Het Feest van Tante Rita is een vrolijke bioscoopfilm voor de hele familie, met alle bekende hits van de Minidisco (zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco en Dans met Tante Rita) over het allergrootste dansfeest van het jaar”, aldus Castellum. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Op zaterdag 4 maart staat vlogger en cabaretier Nienke Plas in het Castellum met haar voorstelling ‘Postnatale Expressie’. “Dankzij haar Amsterdamse babbel, flinke dosis zelfspot en expressieve gezichtsuitdrukkingen kan Nienke Plas iedereen laten lachen. De vlogger, presentatrice, cabaretier, stand-up comedian en entertainer pur-sang is terug in Castellum met haar tweede voorstelling!” Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Museumpark Archeon

Van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart (m.u.v. 27 februari) is Archeon geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Naast de vele activiteiten, zwaardvechten, boogschieten en verhalen op het park is er ook een bijzondere en indrukwekkende tentoonstelling: 'Wereld vol Goden’ en theatershow ‘De Tijd-Tovenarijshow'. Kijk hier voor meer informatie.

Op zondag 5 maart vindt er een zondagsbrunch plaats in de Romeinse Herberg. De brunch is voor de hele familie en inclusief gratis entree. De aanvang is van 11:00 tot 13:00 uur en na de brunch is er ruim de gelegenheid om het park te bezoeken. Reserveer van tevoren een plekje via de website.

Museumpark Archeon


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.