Museumpark Archeon

Dit kun je doen in de voorjaarsvakantie in Alphen aan den Rijn

Van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart is het voorjaarsvakantie. Nog geen plannen? Alphens.nl helpt je uit de brand. Check hier wat je de komende week in Alphen aan den Rijn kunt doen.

Gedurende de hele voorjaarsvakantie is er voor jong en oud genoeg te doen in Alphen aan den Rijn. Bij bijvoorbeeld Theater Castellum, Parkvilla, De Thermen2, Museumpark Archeon en Bibliotheek Rijn en Venen kun je terecht voor verschillende activiteiten.

Bibliotheek Rijn en Venen

Op woensdag 1 maart organiseert Bibliotheek Rijn en Venen een workshop Mad Science. “Met de workshops van Mad Science brengen we wetenschap en techniek tot leven! Wetenschap en techniek zijn belangrijk, nu en in de toekomst. Door te onderzoeken en experimenteren nemen we je op reis door de wereld van wetenschap en techniek.”, aldus de Bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie.

Op donderdag 2 maart kun je bij Bibliotheek Rijn en Venen terecht voor een Young Adult bordspellenavond. “Neem je vrienden mee of kijk de skills af van nieuwe mensen. We proberen allerlei spellen uit en maken er een gezellig avond van! Heb jij zelf nog een bordspel thuis die je niet kan laten liggen? Neem deze dan mee!” Kijk hier voor meer informatie.

Parkvilla

Op woensdag 1 maart vindt bij Parkvilla een pyjama-ontbijt plaats. Tijdens dit ontbijt zal de film ‘Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland’ gedraaid worden. “Kom in je pyjama of onesie naar Parkvilla en geniet vanaf 9.45 uur van een pyjama-ontbijt met een pannenkoek van De Pannenkoe!” Kijk hier voor meer informatie.

Dezelfde film kijk je op vrijdag 3 maart bij Parkvilla. Na het kijken van de film wordt een danscursus georganiseerd. “Ga je mee op avontuur? Na het zien van de film 'Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland' ga je samen met docent Lianne zelf op dansavontuur! Trek makkelijk zittende kleding aan en dans gezellig mee naar Brabbelland! Kijk hier voor meer informatie.

Tekst loopt door onder de afbeelding. 

Ernest en Celestine

De Thermen2

Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart kun je bij zwembad De Hoorn spelen op de lange piratenstormbaan en stuiverduiken. “Elke stuiver is een snoepje waard. Vind je de sleutel dan heb je een ijsje verdiend”, aldus zwembad De Hoorn.

Op donderdag 2 maart zal een Drijf-in bios georganiseerd worden in zwembad AquaRijn. “Lekker met je vrienden naar de Drijf-in bios terwijl je op je luchtbedje ligt te dobberen. De drijf-in bios is altijd een groot feest. Een A-diploma is verplicht. Koop je kaartje aan de kassa of op www.dethermen2.nl.” Kijk hier voor het hele programma bij De Thermen2.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

De Thermen2

Theater Castellum

Zowel zondag 26 februari als dinsdag 28 februari kun je bij Castellum de film ‘Het Feest van Tante Rita’ zien. “Het Feest van Tante Rita is een vrolijke bioscoopfilm voor de hele familie, met alle bekende hits van de Minidisco (zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco en Dans met Tante Rita) over het allergrootste dansfeest van het jaar”, aldus Castellum. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Op zaterdag 4 maart staat vlogger en cabaretier Nienke Plas in het Castellum met haar voorstelling ‘Postnatale Expressie’. “Dankzij haar Amsterdamse babbel, flinke dosis zelfspot en expressieve gezichtsuitdrukkingen kan Nienke Plas iedereen laten lachen. De vlogger, presentatrice, cabaretier, stand-up comedian en entertainer pur-sang is terug in Castellum met haar tweede voorstelling!” Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Museumpark Archeon

Van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart (m.u.v. 27 februari) is Archeon geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Naast de vele activiteiten, zwaardvechten, boogschieten en verhalen op het park is er ook een bijzondere en indrukwekkende tentoonstelling: 'Wereld vol Goden’ en theatershow ‘De Tijd-Tovenarijshow'. Kijk hier voor meer informatie.

Op zondag 5 maart vindt er een zondagsbrunch plaats in de Romeinse Herberg. De brunch is voor de hele familie en inclusief gratis entree. De aanvang is van 11:00 tot 13:00 uur en na de brunch is er ruim de gelegenheid om het park te bezoeken. Reserveer van tevoren een plekje via de website.

Museumpark Archeon


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist. 

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?