Josh Walet

Dit kun je in Alphen aan den Rijn beleven op Koningsdag

Ook dit jaar wordt de verjaardag van de koning groots gevierd in Alphen aan den Rijn. Ben jij ook al benieuwd naar wat er die dag allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn? Lees dan vooral verder.

Burgemeester Visserpark

Koningsdag wordt officieel geopend op 27 april om 10:00 uur in het Burgemeester Visserpark door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de Alphense Oranje Vieringen (AOV) Zwantine Boer. Alphenaren zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en samen het Wilhelmus te zingen. 

De kinderrommelmarkt in het Burgemeester Visserpark start om 09:30 uur en eindigt om 13:30 uur. Vanaf 10:30 tot 13:30 uur is er nog meer te beleven. Zo komt het poppentheater ‘TIK TOK TOK’ langs in het Burgemeester Visserpark. Maar ook een zwanentemmer en de Flying Acrobats zijn van de partij.

Ook Blooney en haar team is er dit jaar bij. Zij zorgen voor een ballonnenfeest en maken van elke ballon wat spectaculairs. Daarbij kun je ook worden geschminkt. Kort gezegd: er is van alles te doen in het Burgemeester Visserpark.

Europapark

Van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 april vindt de Koningskermis plaats op het Europapark in Alphen aan den Rijn. Hier kun je terecht voor spannende attracties zoals de Miami Trip en de Break Dance, tot een Jumbo draaimolen en een trampoline voor kinderen. Zin in een hapje tussendoor? Ook daarvoor kun je terecht bij de Koningskermis, want er zijn verschillende foodtrucks.

De openingstijden van de kermis zijn als volgt:

Vrijdag 21 april                 

13:00 - 23:00 uur

Zaterdag 22 april              

13:00 – 23:00 uur

Zondag 23 april                

13:00 – 22:00 uur

Maandag 24 april            

13:00 – 22:00 uur

Dinsdag 25 april

13.00 – 22.00 uur

Woensdag 26 april

13:00 – 23:00 uur

Donderdag 27 april

10:00 – 22:00 uur

Er zullen naast de kermis nog meer activiteiten plaatsvinden in het Europapark. Ook dit jaar komen er weer verschillende scoutinggroepen en een sportvereniging met activiteiten voor jong en oud. Verder staat er een stormbaan en kabelbaan, kun je kanovaren, broodjes bakken en eendjes hengelen.

Start verkoop kaarten 12:00 uur 
Alle attracties gaan open 12:30 uur
Sluiten van de attracties en einde van het programma 17:00 uur

Rijnplein 

Dit jaar kun je op het Rijnplein genieten van verschillende optredens. Zo komen er die dag diverse dansscholen, De Kinderband, de Key Sisters, maar ook een band van de competitie Alphen on Fire zal aanwezig zijn. Het programma van de optredens is als volgt: 

Leerlingen van Danscentrum Cools

13:15 – 13:25 uur

De Kinderband

13:30 – 14:15 uur

Leerlingen van de Alphense Dansschool Talent Class

14:30 – 14:40 uur

Leerlingen van de Alphense Dansschool Musicalschool

14:50 – 15:00 uur

Key Sisters

15:10 – 16:00 uur

Eén van de finalisten van Alphen on Fire

16:00 – 16:30 uur

Park Rijnstroom

Parkkunst is een populair cultureel festival en wordt georganiseerd door Parkvilla. Het festival is voor jong en oud. Vanaf 12:00 uur is in Park Rijnstroom volop livemuziek, kunst en cultuur, lekker eten en drinken en tal van kunstkramen. Ook is er een buitenbioscoop. Toegang is hier gratis. Het muziekprogramma ziet er als volgt uit:

Opening wethouder en stadsdichter

12:00 uur

SoulFuzion

12:15 uur

Winnaar Alphen on fire Sann!e & Friends

13:45 uur

Rockin’ Stones

15:00 uur

Madless

16:30 uur

Dilana Smith

18:00 uur

Oranjepuzzeltoer

Van 27 april tot en met 8 mei 2023 organiseert de Alphense Oranjevieringen opnieuw de Oranjepuzzeltoer. Als je dit jaar mee doet kun je een andere kant van de gemeente verkennen, want de route gaat dit jaar via Benthuizen. Je kan beginnen waar en wanneer je maar wilt en kan onderweg genieten van de mooiste plekken van de gemeente. Ook is er een prijs te winnen door de routevragen goed te beantwoorden. 

Meer informatie over het programma op Koningsdag check je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.