Stichting AOV

Dit moet je weten over Koningsdag 2021 in Alphen

Helaas is er dit jaar op Koningsdag opnieuw geen grote rommelmarkt of straatfeest in Alphen. Door de aanhoudende pandemie zal ook deze keer het oranjefeest anders dan anders zijn. Maar gelukkig is er nog genoeg te doen voor Alphenaren. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder.

Koningsdag 2021 wordt net als het jaar daarvoor een feest met een zwart randje. De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen roept iedereen op om 27 april de vlag uit te hangen. ‘’Voor de jarige koning en voor elkaar.’’ Organisaties in Alphen zijn ook niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben tal van alternatieve activiteiten om de verjaardag van de koning toch van wat kleur te voorzien. 

Programma 

27 april tot en met 9 mei

Oranjepuzzeltour, met de auto, scooter of fiets door het Groene Hart. Alphense Oranjevieringen heeft samen met MAC Rijnland de koppen bij elkaar gestoken. Speciaal voor Koningsdag én Bevrijdingsdag organiseren zij een oranjepuzzeltour voor alle Alphenaren.

27 april 11:30 tot 12:00 uur

Traditioneel carillonspel op Koningsdag. Marianna Marras is de stadsbeiaardier van Alphen aan den Rijn en beklimt op Koningsdag de 140 treden van de smalle trap in de toren van de Adventskerk om tussen 11:30 en 12:00 uur het carillon te bespelen met vaderlandsliederen en natuurlijk ook het Wilhelmus. 

27 april 14:00 uur

Speciale tv-uitzending vanuit het atrium van het stadhuis. Op Koningsdag organiseert de AOV in samenwerking met Studio Alphen een speciale televisie-uitzending gericht op de inwoners van Alphen. Het atrium van het stadhuis wordt helemaal omgebouwd tot tv-studio. Het wordt een leuke en vrolijke uitzending van met items, interviews en natuurlijk muziek. Te zien op Ziggo (kanaal 40), KPN (kanaal 1407) en XS4ALL (kanaal 1407). 

27 april

Op Koningsdag kan je thuis allerlei leuke activiteiten doen die in het teken staan van oranje en het koningshuis. Doe mee aan de kleurwedstrijd, de oranjepuzzelwedstrijd, de leukste koningspelletjes thuis, kijk mooie films zoals met een koninklijk tintje, of maak een heerlijke oranjesoep. Alle tips voor een leuke Koningsdag thuis vind je op de website.

Voor kinderen 27 april 

Scouting De Uithoek heeft tips zodat kinderen samen op de stoep voor het huis plezier kunnen maken, want wat is er leuker dan lekker buiten te zijn en samen te spelen? Zoals het spel: Koningsbal. Meer leuke spelletjes voor kids vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie vandaag 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.