Parkvilla
Advertorial Kinderen

Dit weekend in Alphen: kinderfestival Konijn aan de Rijn

Zondag 10 juli huppelen er heel veel konijntjes in Park Rijnstroom en in het gebouw van Parkvilla. De zomervakantie kan niet mooier beginnen. Parkvilla organiseert namelijk voor de eerste keer een gratis toegankelijk kinderfestival voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Er is van alles te beleven: diverse theatervoorstellingen, prikkelende workshops door het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen, konijnenjacht in het park en een konijnenhol maken. Ook draait de film Stip en Vlek waarin te zien is hoe zij de dolste capriolen uithalen.

En niet te vergeten: lekker eten en drinken. Kinder-conceptstore Kersvers is aanwezig met zorg uitgekozen producten. Ook kunnen kinderen bij de kraam als konijntje geschminkt worden én organiseren zij een konijnenspeurtocht in het park.

Voor de hele familie

“We hebben er heel veel zin en hopen op een hoge opkomst. Het wordt een vrolijke dag voor de hele familie”, aldus de organisatoren Agnes van den Ham en Arjenne Bouwknegt van Parkvilla. “We laten met dit festival zien dat Parkvilla ook een mooie plek is voor kinderen, met voorstellingen én cursussen. Het Jeugdtheaterhuis is er de hele dag met de workshops: Verhalen vertellen, Verkleedkist: wie wil jij zijn, Wat ga jij zingen? En een dansworkshop: Hoe wil jij dansen.”

Qua theatervoorstellingen wordt er gestart met de avonturen van Olifantje in het bos. Daarna is er de voorstelling Konijn!. Konijn begeeft zich in de wereld buiten zijn vertrouwde kooi en dat staat garant voor verwondering en hilariteit.

Oekraïense theatermaker

Om 15:00 uur begint de voorstelling Geel, een samenwerking met Castellum. In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Met haar mimespel laat de Oekraïense theatermaker Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om een donatie te doen, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Het festival duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Op parkvilla.nl staat het volledige programma met alle tijden.


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.