Advertorial Algemeen

Ook Archeon doet mee met de Nationale Bijentelling

In het weekend van 21 en 22 april vindt de Nationale Bijentelling plaats. Ook museumpark Archeon doet in Alphen aan den Rijn mee aan de bijentelling. In Archeon komen namelijk de meeste bijensoorten van heel Zuid-Holland voor.

"Waarom doen we daar aan mee, ons museumpark is immers al een eldorado voor wilde bijen? Dat doen we omdat het niet goed gaat met de wilde bij in Nederland. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen", meldt Archeon.

In dit weekend is er naast het bijentellen een bijenmarkt in het park met van alles wat met wilde en honingbijen te maken heeft.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 11:15

Restaurantweek: Grand Café Eight

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer het menu van Grand Café Eight.

Advertorial Overige 19 okt. 2019 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca 19 okt. 2019 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.