Pixaby

Dit weekend nieuwe editie Rommelroute in Alphen

Na het succes van afgelopen oktober wordt dit jaar op zondag 11 juni opnieuw een rommelroute georganiseerd. Met bijna vierhonderd adressen belooft het ook dit jaar weer een drukke editie te worden.

Bij een rommelroute kunnen bewoners van een wijk hun tweedehands spullen verkopen. Dit gebeurt vanuit hun eigen huis, tuin of garage, en is niet toegestaan vanaf de rijbaan, het fietspad of een openbare parkeerplaats. Hoe meer mensen zich aanmelden als verkoper, hoe groter de route wordt.

De zussen Rewijk organiseerden de rommelroute vorig jaar vanuit het oogpunt van Alphenaren verbinden en om Alphense minima te helpen. “Bij een aantal adressen zullen er ook gratis spullen aangeboden worden voor mede Alphenaren die het financieel zwaar hebben”, legde Jane Rewijk destijds uit. Met dan 200 aanmeldingen was de editie in oktober een groot succes. Daarom wordt dit jaar opnieuw een rommelroute georganiseerd op 11 juni.

Kaart

Ben je benieuwd waar je terecht kunt voor het kopen van tweedehands spullen? Op de onderstaande kaart vind je de verschillende adressen en fietsroutes.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!