Pixaby

Dit weekend nieuwe editie Rommelroute in Alphen

Na het succes van afgelopen oktober wordt dit jaar op zondag 11 juni opnieuw een rommelroute georganiseerd. Met bijna vierhonderd adressen belooft het ook dit jaar weer een drukke editie te worden.

Bij een rommelroute kunnen bewoners van een wijk hun tweedehands spullen verkopen. Dit gebeurt vanuit hun eigen huis, tuin of garage, en is niet toegestaan vanaf de rijbaan, het fietspad of een openbare parkeerplaats. Hoe meer mensen zich aanmelden als verkoper, hoe groter de route wordt.

De zussen Rewijk organiseerden de rommelroute vorig jaar vanuit het oogpunt van Alphenaren verbinden en om Alphense minima te helpen. “Bij een aantal adressen zullen er ook gratis spullen aangeboden worden voor mede Alphenaren die het financieel zwaar hebben”, legde Jane Rewijk destijds uit. Met dan 200 aanmeldingen was de editie in oktober een groot succes. Daarom wordt dit jaar opnieuw een rommelroute georganiseerd op 11 juni.

Kaart

Ben je benieuwd waar je terecht kunt voor het kopen van tweedehands spullen? Op de onderstaande kaart vind je de verschillende adressen en fietsroutes.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.