Plutosport
Advertorial Kinderen

Dit zijn de leukste buitenspellen!

Hoewel de meeste grenzen weer open zijn voor vakantieverkeer, blijven veel mensen thuis of in ieder geval in Nederland. Maar dat je niet naar het buitenland gaat, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het een saaie vakantie wordt. Plutosport heeft de leukste buitenspellen ingekocht om te voorkomen dat de kids zich gaan vervelen deze zomer!

Roundnet

Ken je roundnet nog niet? Ondanks dat er al twee keer een NK roundnet georganiseerd is in Scheveningen, is het spel nog redelijk onbekend. Roundnet speel je met twee teams van twee personen en je hebt er slechts een 'roundnet' en een bal voor nodig! Bij roundnet is het de bedoeling dat je de bal via het net naar de tegenpartij speelt, of beter gezegd: ervoor zorgt dat de tegenpartij juist niet bij de bal kan. Per team mag je de bal steeds maximaal drie keer raken en als de bal op de grond valt, is het een punt voor de tegenstander. Roundnet is een ideaal spel om op een grasveldje of op het strand te spelen!

Catch & play

Dit spelletje is al zó oud, maar zó leuk! Het is geschikt voor alle leeftijden, dus maximaal speelplezier voor het hele gezin. Catch & play speel je met twee schijven met klittenband en één balletje, het is de bedoeling dat je het balletje naar de ander gooit en dat deze het balletje opvangt met de schijf. Catch & play kun je spelen in twee varianten: 1) Jullie spelen samen en proberen zo vaak mogelijk naar elkaar over te gooien, of 2) Je maakt het de ander flink lastig en scoort een punt als de ander het balletje niet kan vangen. Wie daag jij uit?

Ogo

Ogo is eigenlijk een soort beachtennis, maar in plaats van een batje gebruik je een ogo disc. Het spelletje ogo kun je dan ook prima op het strand of in de achtertuin spelen, maar je kunt ogo ook in het zwembad spelen. De ogo discs kunnen namelijk drijven, waardoor je ze ook in het zwembad niet snel kwijtraakt. De ogo discs zijn niet alleen geschikt om te gebruiken tijdens ogo, maar je kunt er ook nog eens mee frisbeeën. Een multifunctioneel speeltje dus!

Jeu de boules

Als jullie niet naar Frankrijk gaan, dan halen we Frankrijk toch gewoon hierheen? En hoe kan dat nu beter dan met het spelletje jeu de boules! Jeu de boules is zowel geliefd bij veel kinderen als bij veel ouderen, het is dan ook heel leuk om met de hele familie een jeu de boulestoernooi te organiseren. Voor de kinderen zijn er de bekende groene, gele, blauwe en rode jeu de boulesballen, maar de ouderen kunnen prima met de zwaardere zilveren ballen spelen natuurlijk!

Benieuwd welke leuke buitenspellen er nog meer verkrijgbaar zijn bij Plutosport? Check dan snel de hele spellencollectie!


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!