Calamiteiten

Docent krijgt taakstraf voor ontucht met leerlinge

Een 29-jarige man is veroordeeld voor een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden vanwege het hebben van een seksuele relatie met een minderjarige leerling van de school in Alphen aan den Rijn waar hij les gaf.

Op het moment van de relatie was de docent 27 jaar en de leerling 15 jaar. De man gaf geen les aan het meisje, maar de leerling kwam wel regelmatig naar het lokaal waar hij les gaf. Daarnaast zagen de twee elkaar regelmatig buiten de school om en bleef de tiener meerdere keren bij hem overnachten, meldt de rechtbank

De rechtbank acht bewezen dat de docent en de leerling een intieme relatie met elkaar hadden. Dit blijkt onder andere uit whatsappgesprekken.De rechtbank vindt dat de man het in hem gestelde vertrouwen, als leraar en als volwassene tegenover een jong meisje, ernstig heeft beschaamd. De rechtbank vindt ook dat hij geen blijk heeft gegeven van inzicht in de ongelijke positie tussen hem en het meisje. De man had er rekening mee moeten houden dat zij, op haar leeftijd, nog zoekende en kwetsbaar is op seksueel gebied.

Uit een psychologisch onderzoek blijkt dat de man een autismespectrumstoornis heeft. Zo zou hij sociale situaties niet goed aanvoelen en is hij tot een bepaalde hoogte in staat om wederkerige relaties aan te gaan.

Om die reden is de rechtbank geadviseerd om de leraar als verminderd toerekeningsvatbaar te beschouwen. De rechtbank heeft dit advies overgenomen en meegewogen in deze strafzaak.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.