Ashram College

Docenten en leerlingen Ashram college werken samen voor verduurzaming nieuwbouw

Bij de Alphense middelbare school het Ashram werken docenten samen met leerlingen aan het verduurzamen van de school. Dit doen zij in hun duurzaamheidsplatform De Green Office. 

Op het Ashram willen ze de leerlingen opleiden tot energie-experts en ze laten meedenken hoe ze de nieuwbouw energie neutraal kunnen maken. “Leerlingen vervullen daarbij een belangrijke rol in de verandering die een school ondergaat om te worden omgevormd tot Eco-school", vertelt het Ashram 

“De Green Office is een duurzaamheidsplatform waar een groep leerlingen zelf de regie neemt”, begint het Ashram. En nee, de school gaat niet alleen meer planten plaatsen, maar ze kijken naar verschillende aspecten. “Wij kijken bijvoorbeeld ook naar het gebruik van papier, inkt en met welke bank wij zakendoen. De planten krijgen water dat wij opvangen in een regenton”, aldus het Ashram. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.