NMSA

Docenten en leerlingen staan te juichen: muzieklessen mogen weer hervat worden

Er klinkt vanaf woensdag 19 mei weer muziek vanuit het Oude Raadhuis. De Nieuwe Muziekschool Alphen die daar gevestigd is mag namelijk weer op locatie muzieklessen geven. "We kunnen ons geluk niet op, wat hebben we hier naar uitgekeken!"

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan vanaf woensdag 19 mei weer open. Dit betekent dat onder andere de muzieklessen op locatie hervat mogen worden. Met maximaal twee personen en een docent mag er weer geoefend worden. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, behalve als het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen maximaal dertig personen in een ruimte en er dient 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Bij de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn ze verheugd dat ze weer muzieklessen in hun gebouw mogen geven. "De afgelopen maanden hebben we ons wel gered met online muzieklessen. Onze docenten hadden hun lespraktijk digitaal ingericht en kwamen op die manier bij de leerlingen thuis. Het was fijn dat we zo de muzieklessen voort konden zetten, maar we hebben echt uitgekeken naar het moment dat we weer fysiek muzieklessen mogen geven", vertelt coördinator Iwan Szomoru. "We zijn er ook allemaal aan toe om weer samen in één ruimte muziek met elkaar te maken, zowel de docenten als de leerlingen. Natuurlijk is nog niet alles mogelijk, maar het is in ieder geval een heerlijk vooruitzicht dat we weer mogen starten!"

Voor de Open Dag van de NMSA, die eigenlijk eerder al plaats zou vinden, is ook een nieuwe datum gevonden: zaterdag 26 juni 2021.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.