NMSA

Docenten en leerlingen staan te juichen: muzieklessen mogen weer hervat worden

Er klinkt vanaf woensdag 19 mei weer muziek vanuit het Oude Raadhuis. De Nieuwe Muziekschool Alphen die daar gevestigd is mag namelijk weer op locatie muzieklessen geven. "We kunnen ons geluk niet op, wat hebben we hier naar uitgekeken!"

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan vanaf woensdag 19 mei weer open. Dit betekent dat onder andere de muzieklessen op locatie hervat mogen worden. Met maximaal twee personen en een docent mag er weer geoefend worden. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, behalve als het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen maximaal dertig personen in een ruimte en er dient 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Bij de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn ze verheugd dat ze weer muzieklessen in hun gebouw mogen geven. "De afgelopen maanden hebben we ons wel gered met online muzieklessen. Onze docenten hadden hun lespraktijk digitaal ingericht en kwamen op die manier bij de leerlingen thuis. Het was fijn dat we zo de muzieklessen voort konden zetten, maar we hebben echt uitgekeken naar het moment dat we weer fysiek muzieklessen mogen geven", vertelt coördinator Iwan Szomoru. "We zijn er ook allemaal aan toe om weer samen in één ruimte muziek met elkaar te maken, zowel de docenten als de leerlingen. Natuurlijk is nog niet alles mogelijk, maar het is in ieder geval een heerlijk vooruitzicht dat we weer mogen starten!"

Voor de Open Dag van de NMSA, die eigenlijk eerder al plaats zou vinden, is ook een nieuwe datum gevonden: zaterdag 26 juni 2021.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.