Docenten Groene Hart Leerpark beklimmen Kilimanjaro

Het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn heeft 30 november geld opgehaald voor War Child. Bas Flipse en Valerie van der Burg, twee docenten van de school, gaan in januari de Kilimanjaro beklimmen en al het opgehaalde geld gaat naar War Child.

De docenten willen kinderen in Afrikaanse oorlogsgebieden helpen om onderwijs te krijgen en goede schoolspullen. De derde klassen van het Leerpark hebben zich ingezet om geld op te halen. Ze hebben onder andere broodjes verkocht, baantjes gezwommen en lege flessen ingezameld. 

Bas Flipse kwam ook even langs om de kinderen aan te moedigen en om een tosti te kopen. Hij was onder de indruk van de moeite die de leerlingen deden om geld in te zamelen. "Het is erg fijn om te merken hoe de leerlingen, maar ook de collega’s en de rest van de school ons steunen. We zijn blij met alles wat er naar War Child gaat. Uiteindelijk willen we € 5.895,- of meer ophalen: een euro voor iedere meter die de Kilimanjaro hoog is."

De voorlopige tussenstand voor de Kilimanjaro-klimmers is €630,- en daar komt nog geld van het sponsorzwemmen bij. Een deel van de activiteiten was voor de cliniclowns, die op €300,- mogen rekenen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.