Scala College

Docenten Scala College schrijven liedje voor leerlingen

Docenten missen hun leerlingen. Ook op het Scala College overheerst het gemis. Daarom kwam een aantal muzikale docenten in actie. Zij schreven op ‘Kali’ van Django Wagner een nieuwe tekst: Scala, ik mis je, Scala.

Alex Schoneveld, Thijs Valstar, Dirk van Daalen de Jel, en Joy Kramer, docenten van het Scala College, brachten onder woorden hoe erg zij hun leerlingen missen nu de les moeten geven op afstand. “Elke dag zitten we met een vast groepje docenten op het Scala om les te geven. Maar het is allemaal wel erg stil zonder de leerlingen. Met een aantal muzikale collega’s kwamen we toen op het idee om een liedje te maken”, vertelt Alex Schoneveld, docent geschiedenis op het Scala College.

Al snel kwamen ze op het nummer ‘Kali’ van Django Wagner. “Hier waren we het eigenlijk vrij snel over eens. Tijdens de Scala snowtrip afgelopen najaar was dit nummer namelijk echt een hit en werd het volop meegezongen”, lacht Schoneveld. “De tekst hebben we samen herschreven, daar hebben we echt veel plezier van gehad.”

En hoe bevalt het onderwijs op afstand? “Eigenlijk gaat het fantastisch, ondanks dat we de leerlingen missen. We geven één keer in de week digitaal les, de rest van de tijd vullen we op met veel instructiefilmpjes.” Thijs Valstar vult aan: “Zo wordt dat ook voor Lichamelijke Opvoeding gedaan. Om leerlingen in beweging te houden hebben we het Instagramaccount @actief_met_scala in het leven geroepen. Hierop delen we challenges. Leerlingen vinden het fantastisch, maar wij als docenten ook!”

Meezingen? Hieronder vind je de tekst.

Scala, ik mis je, Scala

Couplet 1:
Ik zat ooit in de klas,
ik weet nog hoe dat was.
Toen kwam Covid voorbij,
en de kids die waren blij.
Een tijdje niet naar school
Ow dat wordt een lol
Maar dat viel toch wel wat tegen
We willen weer naar school.

Refrein:
Scala, ik mis je, Scala
Mooiste school van m’n dromen
Ik houd van jou, van jou

Scala, m’n liefste, Scala
Digitaal, alles delen
Ik houd van jou

Couplet 2:
Device m’n beste vriend,
Waar heb ik dit aan verdiend?
Ik kreeg wat ik hebben wou
maar waar is m’n schooltje nou
Ik zeg het je nu weer
Dit wil ik echt niet meer
Het Scala is de ware
de enige voor mij

Refrein:
Scala, ik mis je, Scala
Mooiste school van m’n dromen
Ik houd van jou, van jou

Scala, m’n liefste, Scala
Digitaal, alles delen
Ik houd van jou

Couplet 3:
Jaa daar zit ik dan, 2, 3 uur naar een scherm te praten
Over enthousiast, net te druk, tot ik mezelf ga haten
Mis de kids, mis de interactie in de klas,
mis de grappen, mis de grollen, ik denk aan hoe het was
In het pre-corona tijdperk, Scala is mijn kerk
Ik zie het als m’n thuis, ‘t is veel meer dan m’n werk
Nu checken ze m’n les gewoon vanuit hun bed
Alsof het niks is, ik wil terug naar m’n business

Refrein:
Scala, ik mis je, Scala
Mooiste school van m’n dromen
Ik houd van jou, van jou

Scala, m’n liefste, Scala
Digitaal, alles delen
Ik houd van jou


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.