Pixabay

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

In Ermelo en Harderwijk zijn de eerste gevallen gesignaleerd. Omdat de kattenziekte zowel dodelijk als zeer besmettelijk is, worden kattenbezitters opgeroepen om hun huisdieren te laten controleren.

Symptomen van de kattenziekte zijn onder andere diarree en braken. Ook komt het voor dat het dier overlijdt voordat de symptomen optreden.

De kattenziekte kan worden overgedragen via bijvoorbeeld ontlasting en vlooien, maar kan ook via schoenen het huis binnenkomen. Het geldt dus niet alleen voor buitenkatten, maar ook voor binnenkatten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 12:26

ARC hoort er helemaal bij in de Hoofdklasse A

ARC hoeft voor geen enkele tegenstander meer bang te zijn. Dat is de conclusie na een geweldige start van de competitie. Rijsoord en Smitshoek werden probleemloos ter zijde geschoven en zaterdag werd zelfs gewonnen van het kapitaalkrachtige DHSC.

Overige vandaag 11:44

Leuzen aangebracht op straat in het Europapark

Bij de handhavers van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen van leuzen in het Europapark. In het zwart zijn er teksten aangebracht als ‘stop pedofilie’, ‘red kinderen’, en ‘stop kinderoffers’.

Advertorial Horeca vandaag 09:52

Nieuw Bij Hen: 'Beats 'n Eats'

Vanaf 1 oktober start Bij Hen met ‘Beats ’n Eats’, een coronaproof avondje uit, met lekker eten, drinken en live muziek!