Josh Walet

Dodenherdenking in Alphen: bloemenkrans neergelegd bij Verzetsmonument in Burgemeester Visserpark

Een sobere Dodenherdenking dit jaar. Om toch stil te staan bij deze dag hebben burgemeester Liesbeth Spies en Kees Slingerland, voorzitter van het Comité Herdenkingen, op dinsdagochtend een bloemenkrans neergelegd bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark in Alphen.

Ook dit jaar wordt er op een andere manier stilgestaan bij het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de burgers en militairen die ná 1945 om het leven zijn gekomen door oorlogsgeweld. Grote bijeenkomsten zijn er niet, wel legden burgemeester Liesbeth Spies en Kees Slingerland traditiegetrouw een bloemenkrans neer bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark.

Foto album

Dodenherdenking 2021 (foto: Josh Walet)
Dodenherdenking 2021 (foto: Josh Walet)
Dodenherdenking 2021 (foto: Josh Walet)
Dodenherdenking 2021 (foto: Josh Walet)
Dodenherdenking 2021 (foto: Josh Walet)
Dodenherdenking 2021 (foto: Josh Walet)

Nationale herdenking

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn aanwezig bij de Nationale Herdenking en leggen de eerste krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Er is een kleine groep genodigden aanwezig op de Dam. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en om 20:00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Lees ook: Code geel in Alphen, pas op met wapperende vlaggen tijdens Dodenherdenking


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.