Alphense Regio Centraal

Doe mee aan de 'Leukste Straat Verkiezing' tijdens de 20 van Alphen!

Op zondag 3 maart is het zo ver, dan barst er naast dé 20 van Alphen nog een andere wedstrijd los: de verkiezing van de leukste straat van Alphen aan den Rijn! Fantasie Compagnie daagt bewoners van de straten op de route uit om een zo groot mogelijk feest te bouwen, ter aanmoediging van de lopers die door de straat komen. 

Op zondag 3 maart 2024 is het zover, dan barst naast de '20 van Alphen' nog een andere wedstrijd los: de verkiezing van de leukste straat van Alphen aan den Rijn! Fantasie Compagnie daagt bewoners van de straten op de route uit om een zo groot mogelijk feest te bouwen ter aanmoediging van de lopers die door de straat komen.

Hierbij kun je denken aan prachtige versieringen, toeters, bellen, gezellige muziek die uit vele speakers komt of natuurlijk een live act die de lopers door alle moeilijke meters weet te helpen.

Hoe doet jouw straat mee?

  1. Registreer via www.fantasiecompagnie.nl (let op: 1 inschrijving per straat)
  2. Ontvang 2 weken voor de '20 van Alphen' een ticket in de mail en haal uw speciale 'feeststartpakket' op bij De Alphense Feestwinkel.
  3. Versier jouw straat, op weg geholpen met de spullen uit het pakket, maar laat uw creativiteit vooral de vrije loop!
  4. Op zondag 3 maart komt de jury langs om de straat te beoordelen en er natuurlijk foto’s en filmpjes van te maken.

Naast de 'traditionele' stratenverkiezing tijdens de '20 van Alphen', is er dit jaar ook voor het eerst de Fun Run op de avond voor de hardloopklassieker. We organiseren ook een geweldige wedstrijd voor deze gelegenheid! Dit keer dagen we individuele huishoudens uit om het huis en de voortuin zo feestelijk mogelijk te verlichten en misschien zelfs wel te voorzien van gezellige muziek! Ook voor deze wedstrijd kan men zich opgeven via de website!

Deelnemende straten zijn:

De Lijsterlaan, Koolmeesstraat, Raafstraat, Briljantstaat, Kennedylaan, Wederikstraat, Aïdaplein, Lupinesingel, Rigolettohof, Binkhorst, Loenhorst, Oude Herenweg, Concertweg, Bachsingel, Marsdiep, Churchilllaan, Oudshoornseweg, Stellingmolen, Korenmolen, Willem de Zwijgerlaan, Van Eijkstraat, Ruisdaelstraat, Frans Halsstraat, van Boetzelaerstraat, Pieter Doelmanstraat, Castellumstraat, Stevinstraat, Ambonstraat, De Smethstraat, Hooftstraat, Thorbeckeplein, Thorbeckestraat, Bloemhofstraat of de Nicolaas Beetsstraat.

De winnaar zal later in maart bekend worden gemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.