Alphen Vitaal
Advertorial Sport

Doe mee aan de Nationale Sportweek: "Sport geeft je een boost!"

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: Sport geeft je een boost! Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek.  

Van 15 t/m 24 september kun je (veelal gratis) meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten, ook in gemeente Alphen aan den Rijn! Voor de opening van de Nationale Sportweek zijn ze op vrijdag 15 september te gast bij SV Bernardus in Hazerswoude-Rijndijk.

“Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen”, meldt wethouder Gert-Jan Schotanus. Het programma is met zorg samengesteld. Voor mensen met geen of weinig sportervaring zijn er voldoende laagdrempelige activiteiten. Ook voor de meer actieve en geoefende sporters zijn er volop mogelijkheden om eens mee te doen aan een nieuwe activiteit. De Nationale Sportweek kent een programma voor alle leeftijden!

Programma sport- en beweegaanbieders

De sportaanbieders van Gemeente Alphen aan den Rijn en Alphen Vitaal organiseren in de Nationale Sportweek bijna honderd activiteiten voor jong en oud. Dit is jouw moment om aan te sluiten bij open lessen van bijvoorbeeld dans, hapkido, (g-)tennis, rugby en twirlen. Naast de open lessen worden er ook open dagen georganiseerd, denk hierbij aan rolstoeltennis, roeien en jeu de boules.

Op zaterdag 23 september is er een urban dag in het Europapark met een groot skate event en waarbij verschillende (sport)aanbieders zichzelf zullen presenteren, met onder andere een tennisclinic, 3x3 basketbal en graffiti. Op dezelfde dag wordt ook de vernieuwde sporthal De Hil in Benthuizen geopend waarbij verschillende sportaanbieders clinics verzorgen. De Nationale Sportweek wordt afgesloten bij Sunset Beachbar met een “Lazy” Sunday (zumba, yoga, bootcamp en slowrun).

De club van de toekomt

Op dinsdag 19 september verwelkomen ze Joop Alberda voor een inspiratiesessie over de 'De club van de toekomst'. Een sessie over de veranderende samenleving, de maatschappelijke rol van clubs en de kansen die dit met zich meebrengt. Iedereen die actief is bij een sportclub (als bestuurslid, vrijwilliger, trainer en/of lid) is welkom om zich aan te melden voor deze inspiratievolle avond. Interessant? Klik hier om je aan te melden.

Werkgevers

Investeren in het welzijn van medewerkers is investeren in het succes van een onderneming. Door prioriteit te geven aan de gezondheid en geluk van medewerkers, creëeren bedrijven een positieve en productieve werkomgeving. Behoefte aan een frisse start van de dag tijdens de Nationale Sportweek? Alphen Vitaal komt graag bij je langs!

Evenementen

Op zondag 17 september wordt de Halve van Alphen georganiseerd, op maandag 18 september de jaarmarkt Estafette en op zondag 24 september de Triatlon van Alphen. Deze grootse evenementen vullen het programma van de Nationale Sportweek mooi aan.

Geef jij jezelf een boost?

Op alphenvitaal.nl vind je het volledige programma van de Nationale Sportweek in gemeente Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.