Alphen Vitaal
Advertorial Sport

Doe mee aan de Nationale Sportweek: "Sport geeft je een boost!"

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: Sport geeft je een boost! Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek.  

Van 15 t/m 24 september kun je (veelal gratis) meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten, ook in gemeente Alphen aan den Rijn! Voor de opening van de Nationale Sportweek zijn ze op vrijdag 15 september te gast bij SV Bernardus in Hazerswoude-Rijndijk.

“Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen”, meldt wethouder Gert-Jan Schotanus. Het programma is met zorg samengesteld. Voor mensen met geen of weinig sportervaring zijn er voldoende laagdrempelige activiteiten. Ook voor de meer actieve en geoefende sporters zijn er volop mogelijkheden om eens mee te doen aan een nieuwe activiteit. De Nationale Sportweek kent een programma voor alle leeftijden!

Programma sport- en beweegaanbieders

De sportaanbieders van Gemeente Alphen aan den Rijn en Alphen Vitaal organiseren in de Nationale Sportweek bijna honderd activiteiten voor jong en oud. Dit is jouw moment om aan te sluiten bij open lessen van bijvoorbeeld dans, hapkido, (g-)tennis, rugby en twirlen. Naast de open lessen worden er ook open dagen georganiseerd, denk hierbij aan rolstoeltennis, roeien en jeu de boules.

Op zaterdag 23 september is er een urban dag in het Europapark met een groot skate event en waarbij verschillende (sport)aanbieders zichzelf zullen presenteren, met onder andere een tennisclinic, 3x3 basketbal en graffiti. Op dezelfde dag wordt ook de vernieuwde sporthal De Hil in Benthuizen geopend waarbij verschillende sportaanbieders clinics verzorgen. De Nationale Sportweek wordt afgesloten bij Sunset Beachbar met een “Lazy” Sunday (zumba, yoga, bootcamp en slowrun).

De club van de toekomt

Op dinsdag 19 september verwelkomen ze Joop Alberda voor een inspiratiesessie over de 'De club van de toekomst'. Een sessie over de veranderende samenleving, de maatschappelijke rol van clubs en de kansen die dit met zich meebrengt. Iedereen die actief is bij een sportclub (als bestuurslid, vrijwilliger, trainer en/of lid) is welkom om zich aan te melden voor deze inspiratievolle avond. Interessant? Klik hier om je aan te melden.

Werkgevers

Investeren in het welzijn van medewerkers is investeren in het succes van een onderneming. Door prioriteit te geven aan de gezondheid en geluk van medewerkers, creëeren bedrijven een positieve en productieve werkomgeving. Behoefte aan een frisse start van de dag tijdens de Nationale Sportweek? Alphen Vitaal komt graag bij je langs!

Evenementen

Op zondag 17 september wordt de Halve van Alphen georganiseerd, op maandag 18 september de jaarmarkt Estafette en op zondag 24 september de Triatlon van Alphen. Deze grootse evenementen vullen het programma van de Nationale Sportweek mooi aan.

Geef jij jezelf een boost?

Op alphenvitaal.nl vind je het volledige programma van de Nationale Sportweek in gemeente Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.