Pixaby

Doek valt definitief voor Alphenaar Adekanye en ADO Den Haag

ADO Den Haag is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. In een confrontatie tegen concurrent Willem II werd de club uit de hofstad met 4-1 verslagen. Alphenaar Adekanye, die in januari werd gehuurd van Lazio Roma, kon het tij ook niet meer keren. 

ADO Den Haag had afgelopen weekend nog een sprankje hoop toen de oud-speler van v.v. Alphia de enige treffer maakte in het duel tegen PEC Zwolle. De Alphense vleugelaanvaller heeft naar alle waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de club al gespeeld. Zijn contract bij Lazio Roma loopt nog een jaar door. In dertien duels was Adekanye twee keer trefzeker. 

Naast ADO Den Haag is ook VVV-Venlo direct gedegradeerd. Willem II en FC Emmen vechten aanstaande zondag, 16 mei, uit wie direct veilig is en wie de play-offs in gaat. 

 

Plek  

Team  

Aantal wedstrijden  

Winst  

Gelijk  

Verlies  

Doelsaldo  

Punten  

14.  

RKC Waalwijk  

33 

9  

17  

-19 

30 

15.  

Willem II  

33 

7  

19  

-29 

28 

16.  

FC Emmen  

33 

9  

18  

-32 

27 

17.  

VVV-Venlo  

33 

6  

5  

22 

-44 

23  

18.  

ADO Den Haag  

33 

4  

10  

19 

-46 

22


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.