Annemieke van der Togt
Advertorial Muziek

Dominic Seldis brengt zijn liefde voor muziek en verhalen vertellen naar Castellum!

Na het uitverkochte succes van ‘The Francis and Dominic Show’ van afgelopen jaar, keert Dominic Seldis terug naar Alphen aan den Rijn met zijn gloednieuwe theatervoorstelling ‘Favourites’. Op zondagmiddag 24 maart brengt de Britse contrabassist zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen.

De afgelopen jaren groeide Dominic Seldis uit tot een van de meest geliefde boegbeelden van klassieke muziek. Dankzij zijn vaste rol als jurylid in het zeer populaire televisieprogramma Maestro wist hij het grote publiek te veroveren met zijn aanstekelijke enthousiasme en Britse humor. Hij speelde als solist met grote internationale orkesten, trad op met verschillende popmusici (o.a. Tina Turner, Tom Jones) en heeft indruk gemaakt als aanvoerder van de contrabassen in Het Koninklijk Concertgebouw.

In ‘Favourites’ leert het publiek Dominic beter kennen door amuserende anekdotes uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Hij vertelt over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is. Samen met zijn tienkoppige orkest speelt Dominic zijn favoriete muziek. Natuurlijk komt er klassieke muziek voorbij, maar ook diverse andere genres passeren de revue. Denk aan filmmuziek, jazz en folk. De verhalen en de muziek worden gecombineerd met verrassende visuele aspecten, een spectaculaire enscenering en ‘a touch of magic’. De voorstelling is ‘a feast for the eyes and ears’, voor muziekliefhebbers van jong tot oud.

Bekijk hier meer!


Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."