PI Alphen

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

In de gevangenis van Alphen leeft, net als in andere gevangenissen, de coronacrisis ook. Niet alleen omdat bezoek en verloven voorlopig niet kunnen plaatsvinden, maar ook omdat de behoefte bestaat om mensen die het extra moeilijk hebben in deze tijd een steuntje in de rug te geven. “Juist in deze tijd, waarin mensen buiten ook een soort van vast zitten en het moeilijk hebben, moeten we solidair zijn en daar waar het kan een steentje bijdragen”, aldus één van de gedetineerden van PI Alphen aan den Rijn.

Een klein groepje gedetineerden is hier de afgelopen weken ijverig mee bezig geweest door anderen op de actie te wijzen en aan te sporen om producten die overblijven of gemist kunnen worden, opzij te zetten. En daar bleef het niet bij. In de PI zijn tegelijkertijd 230 ansichtkaarten beschreven met een persoonlijke boodschap, één voor elk huishouden dat afhankelijk is van de voedselbank. Deze ansichtkaarten werden bij de voedselpakketten gevoegd. De directie van de PI doneerde daar bovenop voor € 500 aan ingeblikte vis, omdat daar veel behoefte aan is.

Vrijdagmiddag 29 mei vond in de PI een symbolische overdracht plaats door twee initiatiefnemers aan een afgevaardigde van de voedselbank. “Velen van ons weten goed hoe het is om buiten met weinig rond te moeten komen. Dat geldt vaak ook voor onze partners en kinderen. Juist daarom moeten we solidair zijn. Deze actie geeft ons de mogelijkheid om onze menselijkheid te laten zien. We zijn echt meer dan alleen ons delict”, zei één van de initiatiefnemers tijdens de overdracht. Daarna werden de kratten buiten ingeladen.

Geestelijk verzorger Geert: “Deze hele actie draagt bij aan de behoefte van de mannen om in deze tijd iets voor een ander te kunnen doen. Vooral het schrijven van de ansichtkaarten waarmee  gedetineerden een groet en sterktewens uitbrengen, zorgt voor een mooie verbinding tussen binnen en buiten. In deze tijd is dat extra belangrijk.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.