MboRijnland
Advertorial Onderwijs en opvang

Donderdag 2 februari Open Dag mboRijnland

Op donderdag 2 februari vindt de Open Dag van mboRijnland plaats van 16:00 tot 21:00 uur. Iedereen die binnenkort wil starten met een nieuwe opleiding is van harte welkom op een van de locaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Woerden.

De Open Dag voor de opleidingen in de richting van laboratoriumtechniek vindt plaats op zaterdag 4 februari samen met Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef.

Bij mboRijnland kun je kiezen uit meer dan 120 opleidingen. Je kunt een BOL-opleiding of een BBL-opleiding doen. Daarnaast wordt in veel opleidingen onderwijs in de beroepspraktijk gegeven, dus in een hotel, bij een zorginstelling of een ander bedrijf. Zo zie en leer je meteen hoe het vak in de praktijk werkt. Wij helpen je een opleiding te kiezen die bij je past.

Voorbereiding online

Het voorbereidende werk kun je op verschillende manieren doen. Online kun je je alvast oriënteren, bijvoorbeeld via onze virtuele tour. Per locatie kun je als het ware door de school heen ‘lopen’. Via voorlichtingsvideo’s zie en hoor je welke opleidingen op die locatie worden aangeboden en wat de opleiding precies inhoudt. Kijk hiervoor op: https://tour.mborijnland.nl/Ook kun je vooraf de studiekeuzehulp volgen die je in vijf stappen helpt om een passende opleiding te vinden.  

Sfeer proeven en ervaringen horen

De Open Dag is het uitgelezen moment om de sfeer op school te beleven, te praten met studenten, voorlichters en docenten. Iedereen staat klaar om jouw vragen te beantwoorden, te vertellen over hun ervaringen en je mee te nemen door de school.

Bovendien geven verschillende opleidingen demonstraties, zoals de bakkersopleiding waar je kunt zien wat je allemaal met marsepein kunt maken of bij techniek waar je zelf kunt leren lassen. Ook worden diverse spellen georganiseerd waaraan je kunt meedoen, vaak door de studenten zelf bedacht en gemaakt.  

Mocht je op 2 februari niet kunnen komen, dan is er op maandag 6 maart een Inloopmoment van 16:00 tot 18:00 uur. Je kunt dan op elke locatie binnenlopen; voorlichters en docenten staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Tekst loopt door onder de afbeelding. 

MboRijnland

Inschrijven

Schrijf je in via onze website! Neem gerust je ouders mee. 

Over mboRijnland

MboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 12 vestigingen in zeven verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden, Waddinxveen en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1800 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs.

MboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.