Donderdag 8 december: De Alphense Bruggenrun

Donderdagavond 8 december vindt de 11e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met twee afstanden en kent de hoogste brugdichtheid van Nederland: 10 km (33 bruggen) en 5 km (19 bruggen).

Je kunt de 5 km ook goed wandelend afleggen. Verder kun je mee met de rondleiding onder begeleiding van gidsen van CAS Alphen. Deze verkennen de verborgen kwaliteiten en historie van onder andere het Park Rijnstroom.

Het thema van deze editie is 'Dag Sinterklaasje!' dus leef je uit! De routes, 5 km en 10 km, staan op straat uitgepijld en er zijn begeleiders op de fiets. Je kunt ze alvast gaan proeflopen maar nog handiger is als je ze in je hoofd prent, of op je horloge of telefoon zet.

De Bruggenrun start donderdagavond 8 december om 20:00 uur vanuit Hendrick’s Pub, Prins Hendrikstraat 119 in Alphen a/d Rijn. Ook de finish is in Hendrick’s Pub. Tijdens de run is het dragen van verlichting verplicht. Inschrijven kan op de avond zelf tussen 18:00 en 19:45 uur. De deelname is gratis, maar "donaties voor 'Vrienden van dichtbij', het goede doel van deze editie, worden zeer op prijs gesteld", aldus de organisatie.

Rondom de Bruggenrun is het extra leuk in Hendrick’s Pub: vanaf 18:00 uur is er winterse kost verkrijgbaar bij André’s Koek & Zopie. Na afloop blijft het voor deelnemers en toeschouwers nog lang gezellig met de afterparty tijdens deze donkere winteravond. Deze Bruggenrun wordt georganiseerd door Alphen a/d Run, CAS Alphen en Hendrick’s Pub in een bijzondere samenwerking tussen horeca, sport en stadshistorie.

Meer informatie is te vinden op www.bruggenrun.nl en op Facebook.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.