Josh Walet

Donderdagavond zware windstoten door storm Louis

Vanavond trekt storm louis over ons land. Het KNMI heeft vanaf 18:00 uur code geel afgegeven. Er worden zware windstoten verwacht, landinwaarts tot 90 kilometer per uur en aan de kust tot zo’n 110 kilometer per uur. Deze weersomstandigheden kunnen hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Naarmate de dag vordert, zal de bewolking toenemen en zal er regen vallen. De wind, die uit het zuidwesten tot westen komt, zal krachtig zijn. Deze waarschuwing valt samen met de avondspits, wat in combinatie met de regen tot problemen op de weg kan leiden.

Weggebruikers dienen zich bewust te zijn van zeer harde windstoten tijdens hun reis. Hier zijn enkele tips om veilig op de plaats van bestemming aan te komen:

  • Houd extra afstand tot je voorligger.
  • Wees alert op (krachtige) windstoten die je voertuig kunnen beïnvloeden.
  • Let op objecten die door windstoten op de weg kunnen belanden, evenals plotselinge remacties of uitwijkmanoeuvres van andere weggebruikers.
  • Voertuigen met (lege) aanhangers, vrachtwagens zonder lading, caravans en motorrijders zijn extra kwetsbaar bij harde wind. Het kan verstandig zijn de reis uit te stellen.
  • Blijf op de hoogte van weerberichten en verkeersinformatie.

Het KNMI voorspelt dat de wind in de nacht naar vrijdag weer zal afnemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!