Josh Walet

Donkere wolken creëren spectaculair schouwspel boven de Zegerplas

Gisteravond heeft de aangekondigde code oranje van het KNMI geleid tot een indrukwekkend beeld boven de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Fotograaf Josh Walet legde het spektakel vast, waarbij donkere wolkenluchten zorgden voor een aantal mooie beelden.

Het KNMI had dinsdag om al gewaarschuwd voor zware onweersbuien die 's avonds over het land zouden trekken. De waarschuwing kwam met een reeks risico's, waaronder blikseminslag, wateroverlast, omgewaaide bomen en grote hagelstenen. Deze elementen konden schade en overlast veroorzaken.

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

5454f850-b727-45d0-b314-9b850c8c4e55.jpeg

f42127e4-98de-4e6a-aa27-9c0649ddf38f.jpeg

Aan het eind van de middag begonnen de onweersbuien in het zuidwesten van het land, waarna ze in de avonduren richting het noordoosten trokken. De buien gingen gepaard met zware windstoten tot 100 kilometer per uur, bliksem en plaatselijk veel regen.

0ccb3969-7fa5-4838-a857-e30d3fe81e13.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.