Josh Walet
Blog Opinie

Dooie boel

Drie weekenden alweer zonder voetbal. Geen mixie drinken met Boudewijn, Marius, Carel en Rob bij ARC. Geen bacootje bij Alphense Boys en over alles en nog wat gezellig ouwehoeren met Kees, geen vieux/cola light bij Alphia met Rien of Fieke, geen jonge borrel bij Alphen en Cindy niet zien. Het leven ziet er heel anders uit. Maar leven doe ik in ieder geval nog.

Gigantisch saai. Op vrijdagavond gelukkig nog wel The Voice Kids kijken bij mijn dochter. Ruimte genoeg bij haar in de Klaverhof om afstand te houden. Wel eerst handen wassen na binnenkomst, nog voordat haar twee hondjes me uitbundig kunnen begroeten. Zaterdag maar een extra krant kopen, nagenoeg zonder sport erin. Lees je wel elke keer hetzelfde, maar dan lijkt het of je nog wat te doen hebt. Loop maar wat rondjes in mijn gelukkig ruime appartement en staar uren lang uit mijn raam richting De Fietsappel. Wil toch even naar buiten en verzin een boodschap. Met de vieux en de cola light kan ik het weekend eigenlijk wel doorkomen, maar toch een smoes om even buiten te lopen. Van korte duur, want om bij Hoogvliet buiten in de rij te gaan staan wachten voordat je naar binnen kan zie ik ook niet echt zitten.

Terug maar weer. Krantje er nog maar weer eens bij pakken en maar weer naar buiten kijken. Zondag is nog erger eigenlijk. Kranten uiteraard bijna uit. Totaal niks op televisie. Rondje fietsen misschien maar even. Toch wat frisse lucht nodig immers en de zon verwarmt de huiskamer. Blijkt er toch een stevige koude wind te waaien. Ook maar weer rap terug dus. Trouwens, waar fiets je doelloos naar toe in een stille spookstad zonder terrassen? Sportstukjes schrijven voor site van ARC en van Alphense Boys is er uiteraard ook niet bij.

Uitzien naar het weekend is er niet meer bij, het is elke dag weekend. En wat het ergste is, het gaat volgens mij nog maanden duren deze toestand. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat er deze competitie helemaal niet meer gevoetbald gaat worden. En dat we moeten wachten tot eind augustus voor de aanvang van een nieuwe competitie voordat er pas weer een balletje getrapt gaat worden. Tuurlijk, allemaal noodzakelijk, ik weet het, gezondheid gaat voor alles. Het leven moet voor iedereen doorgaan. Maar het leven staat nu voor heel veel mensen toch stil. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.