Josh Walet
Blog Opinie

Dooie boel

Drie weekenden alweer zonder voetbal. Geen mixie drinken met Boudewijn, Marius, Carel en Rob bij ARC. Geen bacootje bij Alphense Boys en over alles en nog wat gezellig ouwehoeren met Kees, geen vieux/cola light bij Alphia met Rien of Fieke, geen jonge borrel bij Alphen en Cindy niet zien. Het leven ziet er heel anders uit. Maar leven doe ik in ieder geval nog.

Gigantisch saai. Op vrijdagavond gelukkig nog wel The Voice Kids kijken bij mijn dochter. Ruimte genoeg bij haar in de Klaverhof om afstand te houden. Wel eerst handen wassen na binnenkomst, nog voordat haar twee hondjes me uitbundig kunnen begroeten. Zaterdag maar een extra krant kopen, nagenoeg zonder sport erin. Lees je wel elke keer hetzelfde, maar dan lijkt het of je nog wat te doen hebt. Loop maar wat rondjes in mijn gelukkig ruime appartement en staar uren lang uit mijn raam richting De Fietsappel. Wil toch even naar buiten en verzin een boodschap. Met de vieux en de cola light kan ik het weekend eigenlijk wel doorkomen, maar toch een smoes om even buiten te lopen. Van korte duur, want om bij Hoogvliet buiten in de rij te gaan staan wachten voordat je naar binnen kan zie ik ook niet echt zitten.

Terug maar weer. Krantje er nog maar weer eens bij pakken en maar weer naar buiten kijken. Zondag is nog erger eigenlijk. Kranten uiteraard bijna uit. Totaal niks op televisie. Rondje fietsen misschien maar even. Toch wat frisse lucht nodig immers en de zon verwarmt de huiskamer. Blijkt er toch een stevige koude wind te waaien. Ook maar weer rap terug dus. Trouwens, waar fiets je doelloos naar toe in een stille spookstad zonder terrassen? Sportstukjes schrijven voor site van ARC en van Alphense Boys is er uiteraard ook niet bij.

Uitzien naar het weekend is er niet meer bij, het is elke dag weekend. En wat het ergste is, het gaat volgens mij nog maanden duren deze toestand. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat er deze competitie helemaal niet meer gevoetbald gaat worden. En dat we moeten wachten tot eind augustus voor de aanvang van een nieuwe competitie voordat er pas weer een balletje getrapt gaat worden. Tuurlijk, allemaal noodzakelijk, ik weet het, gezondheid gaat voor alles. Het leven moet voor iedereen doorgaan. Maar het leven staat nu voor heel veel mensen toch stil. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”