Josh Walet

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.

Dit jaar is het negen jaar geleden dat Alphenaar Tristan van der Vlis zijn dodelijke tocht maakte door winkelcentrum De Ridderhof. Op de zonnige zaterdagmiddag stapte de 24-jarige Tristan het winkelcentrum binnen en schoot drie minuten lang om zich heen. Hierbij schoot hij zes mensen dood: Ali van Doorn (91), Michael Boezaard (49), Constanze Boezaard (45), Frans Deutekom (80), Margriet ter Haar (68) en Nadim Youssef (42). Zeventien mensen raakten gewond door één of meerdere kogels. Voor de kassa's van supermarkt Albert Heijn pleegde de Alphenaar zelfmoord.

Bloemen neerleggen

Om het Ridderhofdrama te herdenken, wordt er jaarlijks op 9 april een herdenking georganiseerd door De Bron voor de slachtoffers en nabestaanden. Eerder liet De Bron al weten twijfels te hebben over de doorgang van de herdenking. Doordat het kabinet de maatregelen heeft verlengd t/m 28 april, is het niet toegestaan om de herdenking door te laten gaan zoals deze gebruikelijk plaatsvindt.

“Helaas kunnen we dit jaar geen mensen ontvangen tijdens de herdenking. Normaal gesproken ontvangen we mensen in De Bron, maar doordat De Bron valt onder horecagelegenheden is de ruimte gesloten. Dit is uiteraard jammer, maar gezien de huidige omstandigheden is het helaas niet anders”, laat De Bron weten.

Maar dit betekent niet dat er helemaal geen herdenking plaats zal vinden. “Er zal dan wel geen gebruikelijk samenzijn plaatsvinden, maar er worden wel bloemen neergelegd bij het monument.” Ook burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Gert-Jan Schotanus zullen bloemen neerleggen bij het monument. “Zij zullen namens het college aanwezig zijn”, laat de gemeente weten.

Nabestaanden en gedupeerden

Wel zal er een samenkomst zijn van nabestaanden en gedupeerden in een sporthal in Woubrugge. Hierbij zal worden toegezien op het behouden van minimaal 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen, evenals het niet vormen van grotere groepen dan drie personen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.