Josh Walet

Door positieve reacties aankomende jaarwisseling opnieuw vuurwerkvrije zones

Het duurt nog even, maar achter de schermen wordt er bij de gemeente al druk besproken over hoe ze de jaarwisseling dit jaar zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. Zo worden er deze jaarwisseling bijvoorbeeld opnieuw diverse vuurwerkvrije zones aangewezen.

Elk jaar zet de gemeente verschillende middelen in om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen. Hiervoor wordt elk jaar dan ook een integraal gemeentelijk draaiboek opgesteld, waarin de specifieke opzet voor dat jaar staat beschreven.

Opnieuw vuurwerkvrije zones

Vorig jaar werden er voor het eerst vuurwerkvrije zones ingesteld in het Heempark, Zegersloot, Weteringpark, Bospark, Hondenspeelpark Steekterpoort, het Heempad en Kinderboerderij de Contactweide (Boskoop). Dit bleek positief uit te pakken, want uit de evaluatie blijkt dat er op diverse locaties minder vuil van vuurwerk werd aangetroffen en dat de jeugd beter aanspreekbaar was vanwege deze vuurwerkvrije zones.

Daarom zullen er dit jaar opnieuw vuurwerkvrije zones worden ingesteld. Het gaat concreet om de locaties Zegersloot, Bospark, het Heempad en Kinderboerderij de Contactweide. Dit omdat de ervaringen in deze gebieden tijdens de jaarwisseling 2019/2020 positief waren. Andere organisaties kunnen ook een verzoek indienen bij de gemeente voor het instellen van een vuurwerkvrije zone.

Evenementen en vuurwerkshows

Evenementen en vuurwerkshows rondom de jaarwisseling juicht de gemeente toe, maar hierbij zal wel rekening moeten worden gehouden met het coronavirus. Over de invloed hiervan op de maatregelen rondom de jaarwisseling van 2020/2021 kan de gemeente nu nog geen uitspraak doen, omdat er nog geen zicht is op de situatie zoals deze zich eind 2020 voordoet.e

Met ingang van de jaarwisseling 2020/2021 zijn knalvuurwerk en vuurpijlen verboden. De gemeente pleit nog wel steeds voor een landelijk vuurwerkverbod. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.