Ingezonden

Douwe Egberts punten over? Lever ze in en help de voedselbank

Met de feestdagen op komst, steken Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart de voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe, door het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.

"Wat elf jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is uitgegroeid tot een grootse nationale Lions-happening", aldus de organisatie. Elk jaar worden miljoenen D.E-waardepunten ingezameld. En elk jaar blijkt weer dat er nog veel vergeten waardepunten in keukenlaadjes liggen.

Inzamelpunten

Dit jaar kun je je punten kwijt in de verzamelboxen bij de volgende inzamelpunten: Gall&Gall en Jumbo in de Herenhof, Albert Heijn in de Ridderhof en Aarhof, Sportschool Bezemer, Primera en vishandel Sluizeman in de Baronie, Lemkes bloemen in de Atlas, Gezondheidscentrum Vitalis en kerkgebouw de Lichtkring in Kerk en Zanen, Verpleeghuis Oudshoorn en Serviceflat Driehoorne.

Oud en courant geld

"Aan deze koffiepuntenactie is ook gelijk de inzameling van vreemd en oud geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen gekoppeld", vertelt de organisatie. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om oud en courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s.

"Geef je DE-koffiepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank! En kijk gelijk jouw lades en kasten na voor vreemd en oud geld." De bonnen en muntstukken kunnen tot en met 11 januari 2023 worden ingeleverd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.