Goran Trajanov

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Goran zelf is slechthorend geboren, maar hij voetbalt al vanaf zijn 4e jaar. Hij is selectiespeler in het Nederlands Dovenelftal en in het Nederlands zaalvoetbalteam voor doven van de KNDSB. Dit jaar nog speelde hij in Londen in de European Deaf Champions League.

Nog veel onbegrip
In Alphen speelt Goran bij vv Alphia, zowel veld- als zaalvoetbal, gewoon bij 'horende' teams dus, want Goran is niet geheel doof. Toch stuiten dove sporters nog vaak op onbegrip. ‘Je hoort toch de fluit van de scheidsrechter niet’ is een veelgemaakte opmerking. Maar wat dove voetballers aan gehoor missen, compenseren zij ruimschoots met hun ogen. “Voetballen is behalve conditie en techniek vooral tactiek en inzicht. Zien en aanvoelen wie je aanspeelt en waar de kansen liggen”, aldus Goran. Zijn eveneens slechthorende vader was profvoetballer en speelde in het nationale elftal van Goran's geboorteland Macedonië.

Internationaal zaalvoetbaltoernooi
Als Goran het verhaal van zijn voetballoopbaan vertelt, vallen vooral passie, vechtlust en doorzettingsvermogen op. “Ik laat mij niet buitenspel zetten, ondanks een enkele coach die minder goed om kan gaan met mijn slechthorendheid.” En nu wil Goran naar Barcelona waar het 'International Indoor Tournament in Barcelona for deaf people' plaatsvindt. Teams uit onder andere Zwitserland, Duitsland, Ghana, Algerije, Frankrijk en Spanje spelen mee. Veel van de kosten proberen de vaak jonge spelers zelf bij elkaar te sparen, maar er blijft nog een bedrag openstaan voor onder andere de kleding en de vliegtickets. Er is inmiddels al € 500 binnen, maar er is nog meer nodig zodat Goran aan de wereld kan laten zien dat je niet voetbalt met je oren.

Benieuwd naar de actie? Kijk dan op https://www.gofundme.com/f/football-team-kit.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Romeinse weg

De kogel is door de kerk: de Romeinse grens, die dwars door de gemeente Alphen aan den Rijn loopt, is onlangs aangemeld om op de Werelderfgoedlijst van Unesco te komen. Er is een lijvig rapport gemaakt van wat de Romeinen hebben achtergelaten en dat dossier is in januari bij Unesco ingediend.

Advertorial Winkels gisteren 17:17

SD Creation draagt steentje bij aan flessenactie Dean

De 8-jarige Dean uit Alphen is een lege flessenactie gestart. Dit doet hij om geld in te zamelen voor dieren die getroffen zijn door de bosbranden in Australië. Diverse ondernemers ondersteunen Dean, waaronder Ramon Hagen van SD Creation.

Overige gisteren 15:43

Burgemeester Liesbeth Spies leest voor uit 'Moppereend'

Als start van de Nationale Voorleesdagen vond op woensdagochtend 22 januari Het Nationale Voorleesontbijt plaats in Bibliotheek Rijn en Venen. In de vestiging Alphen Centrum was het de beurt aan Burgemeester Liesbeth Spies om voor te lezen uit het prentenboek 'Moppereend'.

Evenementen gisteren 14:03

Heb jij je al ingeschreven voor de 20 van Alphen?

Wat voor soort loper je ook bent, bij de 20 van Alphen telt iedere prestatie. Door de verschillende afstanden is de 20 van Alphen geschikt voor iedere loper. Je hebt nog ruim 3 weken de tijd om je in te schrijven voor Dé Openingsklassieker!

Advertorial Onderwijs gisteren 13:16

Scala College organiseert meeloop dag voor mensen die in het onderwijs willen werken

Net als in het basisonderwijs is er ook in het voortgezet onderwijs al geruime tijd spraken van een lerarentekort. De verwachting is dat dit tekort de komende jaren alleen nog maar toeneemt. Het Scala College organiseert daarom donderdag 13 februari een Open (Meeloop) Dag voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in het onderwijs.