Goran Trajanov

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Goran zelf is slechthorend geboren, maar hij voetbalt al vanaf zijn 4e jaar. Hij is selectiespeler in het Nederlands Dovenelftal en in het Nederlands zaalvoetbalteam voor doven van de KNDSB. Dit jaar nog speelde hij in Londen in de European Deaf Champions League.

Nog veel onbegrip
In Alphen speelt Goran bij vv Alphia, zowel veld- als zaalvoetbal, gewoon bij 'horende' teams dus, want Goran is niet geheel doof. Toch stuiten dove sporters nog vaak op onbegrip. ‘Je hoort toch de fluit van de scheidsrechter niet’ is een veelgemaakte opmerking. Maar wat dove voetballers aan gehoor missen, compenseren zij ruimschoots met hun ogen. “Voetballen is behalve conditie en techniek vooral tactiek en inzicht. Zien en aanvoelen wie je aanspeelt en waar de kansen liggen”, aldus Goran. Zijn eveneens slechthorende vader was profvoetballer en speelde in het nationale elftal van Goran's geboorteland Macedonië.

Internationaal zaalvoetbaltoernooi
Als Goran het verhaal van zijn voetballoopbaan vertelt, vallen vooral passie, vechtlust en doorzettingsvermogen op. “Ik laat mij niet buitenspel zetten, ondanks een enkele coach die minder goed om kan gaan met mijn slechthorendheid.” En nu wil Goran naar Barcelona waar het 'International Indoor Tournament in Barcelona for deaf people' plaatsvindt. Teams uit onder andere Zwitserland, Duitsland, Ghana, Algerije, Frankrijk en Spanje spelen mee. Veel van de kosten proberen de vaak jonge spelers zelf bij elkaar te sparen, maar er blijft nog een bedrag openstaan voor onder andere de kleding en de vliegtickets. Er is inmiddels al € 500 binnen, maar er is nog meer nodig zodat Goran aan de wereld kan laten zien dat je niet voetbalt met je oren.

Benieuwd naar de actie? Kijk dan op https://www.gofundme.com/f/football-team-kit.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:02

Moderne showroomkeuken te koop bij Marquardt Keukens

Heb jij net een nieuwe woning gekocht? Of is jouw keuken toe aan vernieuwing? Dan ben je bij Marquardt Keukens aan het juiste adres. In de showroom kun je boordevol inspiratie opdoen. Extra leuk: een van de showroomkeukens kun je nu voordelig aanschaffen!

Calamiteiten vandaag 09:15

Onkruid bestrijden met gasbrander gaat mis en resulteert in brand

Op woensdag 12 augustus trof Handhaving Alphen aan den Rijn tijdens hun surveillance een brand aan in de bosjes naast de Prins Bernhardlaan, ter hoogte van het spoor. De brand ontstond doordat iemand onkruid wilde verwijderen met een gasbrander.

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.