Foto voor de corona genomen

Drie Alphense podiumplaatsen op het online EK Taekwondo

Zondag 20 december vond het online EK plaats van de International Taekwondo Federation (ITF). Op het EK waren vier Alphenaren te bewonderen, waarvan er maar liefst drie in de prijzen vielen.

De video’s die zondag 13 december al waren ingezonden, werden afgelopen zondag voorgelegd aan vijf juryleden. Zij vergeleken dan twee inzendingen tegelijk, de beste inzending ging naar de volgende ronde. Vervolgens werden er weer twee inzendingen vergeleken, wat doorging tot aan de finale. In totaal werd er één gouden, één zilveren en één bronzen medaille behaald door de deelnemende Alphenaren.

De jongste deelneemster van het EK, de 14-jarige Masha, behaalde een zilveren medaille in de poule zwarte band eerste Dan 14- tot 17-jarigen. Amy van der Veer werd derde in de poule zwarte band derde Dan en Otto van Elzelingen behaalde de eerste plaats in de poule zwarte band vijfde Dan.

In totaal heeft de Taekwondo vereniging Suokjang zeven podiumplaatsen behaald, hierbij worden ook de leden geteld die niet in Alphen wonen. Master Steve Zondag is onwijs trots op zijn leerlingen. ‘’Dit bewijst maar weer dat we nog steeds goed staan in Europa.’’

Veel spanning

Het EK werd dit jaar online georganiseerd en dat bracht veel spanning met zich mee. ‘’Normaal sta je langs de lijn om te coachen en aan te sturen. Dat kan nu natuurlijk niet. Maar je kan de deelnemers na de wedstrijd er wel op wijzen waar zij de volgende keer op moeten letten’’, aldus Steve. Ook op de jongste deelnemer is Steve onwijs trots. ‘’Dat een meisje zoals Masha nu al op en EK mag meedoen en in de prijzen valt is voor haar natuurlijk een hele beleving.’’

Lees ook: Vier Alphenaren te zien op online EK Taekwondo: “Ze gaan op elk klein detail letten”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.