Foto voor de corona genomen

Drie Alphense podiumplaatsen op het online EK Taekwondo

Zondag 20 december vond het online EK plaats van de International Taekwondo Federation (ITF). Op het EK waren vier Alphenaren te bewonderen, waarvan er maar liefst drie in de prijzen vielen.

De video’s die zondag 13 december al waren ingezonden, werden afgelopen zondag voorgelegd aan vijf juryleden. Zij vergeleken dan twee inzendingen tegelijk, de beste inzending ging naar de volgende ronde. Vervolgens werden er weer twee inzendingen vergeleken, wat doorging tot aan de finale. In totaal werd er één gouden, één zilveren en één bronzen medaille behaald door de deelnemende Alphenaren.

De jongste deelneemster van het EK, de 14-jarige Masha, behaalde een zilveren medaille in de poule zwarte band eerste Dan 14- tot 17-jarigen. Amy van der Veer werd derde in de poule zwarte band derde Dan en Otto van Elzelingen behaalde de eerste plaats in de poule zwarte band vijfde Dan.

In totaal heeft de Taekwondo vereniging Suokjang zeven podiumplaatsen behaald, hierbij worden ook de leden geteld die niet in Alphen wonen. Master Steve Zondag is onwijs trots op zijn leerlingen. ‘’Dit bewijst maar weer dat we nog steeds goed staan in Europa.’’

Veel spanning

Het EK werd dit jaar online georganiseerd en dat bracht veel spanning met zich mee. ‘’Normaal sta je langs de lijn om te coachen en aan te sturen. Dat kan nu natuurlijk niet. Maar je kan de deelnemers na de wedstrijd er wel op wijzen waar zij de volgende keer op moeten letten’’, aldus Steve. Ook op de jongste deelnemer is Steve onwijs trots. ‘’Dat een meisje zoals Masha nu al op en EK mag meedoen en in de prijzen valt is voor haar natuurlijk een hele beleving.’’

Lees ook: Vier Alphenaren te zien op online EK Taekwondo: “Ze gaan op elk klein detail letten”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.