Horecaconcepten openen volgend jaar in Nutsgebouw

Komende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde.

"De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in hetzelfde segment", vertelt Vermeer. "Ik wilde graag stedelijke horeca naar Alphen halen en heb gezocht naar partijen die aan dat profiel voldoen." De Alphenaar is dan ook blij met de drie partijen die van 's ochtends tot 's avonds invulling gaan geven aan het monumentale pand. "De onderhandelingen duurde lang, maar dit pand verdient mooie concepten."

Vermeer wil dat de Lage Zijde een ontmoetingsplek wordt voor de Alphenaren. Het Nutsgebouw in het bijzonder moet straks de plek worden waar je komt voor een kop koffie, maar ook waar voetbalteams een biertje drinken of een advocatenkantoor een jubileum viert, zo stelt Vermeer zich voor. "Hier moeten alle lagen van de bevolking zich op elk moment van de dag thuis voelen."

Sfeervol lunchen en dineren
Maggie Blue vestigt zich in het voorhuis van het Nutsgebouw, WOODSTONE vult het midden van het pand en Van Maanen komt in (gezien vanaf de Aarkade) in het rechtergedeelte van het pand. De horecagelegenheden krijgen allen een terras aan het Thorbeckeplein en aan het nieuwe haventje. Ook kan men straks vanaf de nog te realiseren bovenverdieping uitkijken over de Aarkade. De sfeervolle, monumentale details van het gebouw worden verwerkt in de nieuwe inrichting van het pand.

"Maggie Blue is van 's ochtends tot 's avonds te bezoeken als grandcafé, maar heeft ook een goede wijnkaart en een hoogwaardig menu", aldus Vermeer. "Daarnaast is WOODSTONE een culinaire pizzeria met fantastische wijncollectie. Van Maanen is een geweldig blurringconcept, met ontbijt, lunch en koffie."

De drie horecakandidaten hebben allen een langdurige overeenkomst getekend.

'Leidseplein van Alphen'
Het Thorbeckeplein moet volgens Vermeer straks het Leidseplein van Alphen aan den Rijn worden. "In vergelijking met andere steden was het horeca-aanbod in Alphen vrij klein. Ik hoop dat ook de regio gaat reageren op de ontwikkelingen en mensen naar Alphen komen voor horeca, in plaats van naar andere steden."

Vermeer moet bekennen dat hij benieuwd is wat de Alphenaren er van vinden. "Ook hoop ik dat het aanbod er voor zorgt dat de Alphenaar niet meer standaard naar de Julianastraat loopt voor horeca, maar straks ook naar de Lage Zijde komt."

De verwachting is dat de horecagelegenheden in de zomer van 2017 hun deuren openen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.