Horecaconcepten openen volgend jaar in Nutsgebouw

Komende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde.

"De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in hetzelfde segment", vertelt Vermeer. "Ik wilde graag stedelijke horeca naar Alphen halen en heb gezocht naar partijen die aan dat profiel voldoen." De Alphenaar is dan ook blij met de drie partijen die van 's ochtends tot 's avonds invulling gaan geven aan het monumentale pand. "De onderhandelingen duurde lang, maar dit pand verdient mooie concepten."

Vermeer wil dat de Lage Zijde een ontmoetingsplek wordt voor de Alphenaren. Het Nutsgebouw in het bijzonder moet straks de plek worden waar je komt voor een kop koffie, maar ook waar voetbalteams een biertje drinken of een advocatenkantoor een jubileum viert, zo stelt Vermeer zich voor. "Hier moeten alle lagen van de bevolking zich op elk moment van de dag thuis voelen."

Sfeervol lunchen en dineren
Maggie Blue vestigt zich in het voorhuis van het Nutsgebouw, WOODSTONE vult het midden van het pand en Van Maanen komt in (gezien vanaf de Aarkade) in het rechtergedeelte van het pand. De horecagelegenheden krijgen allen een terras aan het Thorbeckeplein en aan het nieuwe haventje. Ook kan men straks vanaf de nog te realiseren bovenverdieping uitkijken over de Aarkade. De sfeervolle, monumentale details van het gebouw worden verwerkt in de nieuwe inrichting van het pand.

"Maggie Blue is van 's ochtends tot 's avonds te bezoeken als grandcafé, maar heeft ook een goede wijnkaart en een hoogwaardig menu", aldus Vermeer. "Daarnaast is WOODSTONE een culinaire pizzeria met fantastische wijncollectie. Van Maanen is een geweldig blurringconcept, met ontbijt, lunch en koffie."

De drie horecakandidaten hebben allen een langdurige overeenkomst getekend.

'Leidseplein van Alphen'
Het Thorbeckeplein moet volgens Vermeer straks het Leidseplein van Alphen aan den Rijn worden. "In vergelijking met andere steden was het horeca-aanbod in Alphen vrij klein. Ik hoop dat ook de regio gaat reageren op de ontwikkelingen en mensen naar Alphen komen voor horeca, in plaats van naar andere steden."

Vermeer moet bekennen dat hij benieuwd is wat de Alphenaren er van vinden. "Ook hoop ik dat het aanbod er voor zorgt dat de Alphenaar niet meer standaard naar de Julianastraat loopt voor horeca, maar straks ook naar de Lage Zijde komt."

De verwachting is dat de horecagelegenheden in de zomer van 2017 hun deuren openen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.