Horecaconcepten openen volgend jaar in Nutsgebouw

Komende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde.

"De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in hetzelfde segment", vertelt Vermeer. "Ik wilde graag stedelijke horeca naar Alphen halen en heb gezocht naar partijen die aan dat profiel voldoen." De Alphenaar is dan ook blij met de drie partijen die van 's ochtends tot 's avonds invulling gaan geven aan het monumentale pand. "De onderhandelingen duurde lang, maar dit pand verdient mooie concepten."

Vermeer wil dat de Lage Zijde een ontmoetingsplek wordt voor de Alphenaren. Het Nutsgebouw in het bijzonder moet straks de plek worden waar je komt voor een kop koffie, maar ook waar voetbalteams een biertje drinken of een advocatenkantoor een jubileum viert, zo stelt Vermeer zich voor. "Hier moeten alle lagen van de bevolking zich op elk moment van de dag thuis voelen."

Sfeervol lunchen en dineren
Maggie Blue vestigt zich in het voorhuis van het Nutsgebouw, WOODSTONE vult het midden van het pand en Van Maanen komt in (gezien vanaf de Aarkade) in het rechtergedeelte van het pand. De horecagelegenheden krijgen allen een terras aan het Thorbeckeplein en aan het nieuwe haventje. Ook kan men straks vanaf de nog te realiseren bovenverdieping uitkijken over de Aarkade. De sfeervolle, monumentale details van het gebouw worden verwerkt in de nieuwe inrichting van het pand.

"Maggie Blue is van 's ochtends tot 's avonds te bezoeken als grandcafé, maar heeft ook een goede wijnkaart en een hoogwaardig menu", aldus Vermeer. "Daarnaast is WOODSTONE een culinaire pizzeria met fantastische wijncollectie. Van Maanen is een geweldig blurringconcept, met ontbijt, lunch en koffie."

De drie horecakandidaten hebben allen een langdurige overeenkomst getekend.

'Leidseplein van Alphen'
Het Thorbeckeplein moet volgens Vermeer straks het Leidseplein van Alphen aan den Rijn worden. "In vergelijking met andere steden was het horeca-aanbod in Alphen vrij klein. Ik hoop dat ook de regio gaat reageren op de ontwikkelingen en mensen naar Alphen komen voor horeca, in plaats van naar andere steden."

Vermeer moet bekennen dat hij benieuwd is wat de Alphenaren er van vinden. "Ook hoop ik dat het aanbod er voor zorgt dat de Alphenaar niet meer standaard naar de Julianastraat loopt voor horeca, maar straks ook naar de Lage Zijde komt."

De verwachting is dat de horecagelegenheden in de zomer van 2017 hun deuren openen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.