Horecaconcepten openen volgend jaar in Nutsgebouw

Komende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde.

"De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in hetzelfde segment", vertelt Vermeer. "Ik wilde graag stedelijke horeca naar Alphen halen en heb gezocht naar partijen die aan dat profiel voldoen." De Alphenaar is dan ook blij met de drie partijen die van 's ochtends tot 's avonds invulling gaan geven aan het monumentale pand. "De onderhandelingen duurde lang, maar dit pand verdient mooie concepten."

Vermeer wil dat de Lage Zijde een ontmoetingsplek wordt voor de Alphenaren. Het Nutsgebouw in het bijzonder moet straks de plek worden waar je komt voor een kop koffie, maar ook waar voetbalteams een biertje drinken of een advocatenkantoor een jubileum viert, zo stelt Vermeer zich voor. "Hier moeten alle lagen van de bevolking zich op elk moment van de dag thuis voelen."

Sfeervol lunchen en dineren
Maggie Blue vestigt zich in het voorhuis van het Nutsgebouw, WOODSTONE vult het midden van het pand en Van Maanen komt in (gezien vanaf de Aarkade) in het rechtergedeelte van het pand. De horecagelegenheden krijgen allen een terras aan het Thorbeckeplein en aan het nieuwe haventje. Ook kan men straks vanaf de nog te realiseren bovenverdieping uitkijken over de Aarkade. De sfeervolle, monumentale details van het gebouw worden verwerkt in de nieuwe inrichting van het pand.

"Maggie Blue is van 's ochtends tot 's avonds te bezoeken als grandcafé, maar heeft ook een goede wijnkaart en een hoogwaardig menu", aldus Vermeer. "Daarnaast is WOODSTONE een culinaire pizzeria met fantastische wijncollectie. Van Maanen is een geweldig blurringconcept, met ontbijt, lunch en koffie."

De drie horecakandidaten hebben allen een langdurige overeenkomst getekend.

'Leidseplein van Alphen'
Het Thorbeckeplein moet volgens Vermeer straks het Leidseplein van Alphen aan den Rijn worden. "In vergelijking met andere steden was het horeca-aanbod in Alphen vrij klein. Ik hoop dat ook de regio gaat reageren op de ontwikkelingen en mensen naar Alphen komen voor horeca, in plaats van naar andere steden."

Vermeer moet bekennen dat hij benieuwd is wat de Alphenaren er van vinden. "Ook hoop ik dat het aanbod er voor zorgt dat de Alphenaar niet meer standaard naar de Julianastraat loopt voor horeca, maar straks ook naar de Lage Zijde komt."

De verwachting is dat de horecagelegenheden in de zomer van 2017 hun deuren openen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.