Voor Alphenaar Sem Spruit stond afgelopen weekend in het teken van het Nederlands Kampioenschap Inlineskaten. Hij mocht laten zien of hij zijn titels kon prolongeren.

De jonge Alphenaar combineert het inlineskaten (zomer) met schaatsen (winter). Vorig jaar wist Sem al enkele nationale titels te pakken met het inlineskaten, dus de druk was zeker daar.

Vrijdag en zaterdag werd het NK weg verreden op de openbare weg in Achterveld. In Achterveld wist Sem zijn eerste goud te pakken op de one lap. Bij de puntenkoers reed hij solo ook naar het goud.

Zondag was het Amsterdamse Vondenpark het decor van de 100 meter. Op deze unieke plek reed Sem ook naar goud. Dit deed hij in een ijzersterke tijd: 11,168. Met drie Nederlandse titels op zak kan Spruit dus terugkijken op een zeer succesvol NK.

Alphenaar Junior de Blois wist brons te pakken. Het trainingsmaatje van Sem, Stan de Graaf, pakte twee keer zilver. Volgend weekend zal Sem deelnemen aan het Radboud International Tournament (RIT), waar hij mag uitkomen voor TEAM NL.