Gemeente Alphen aan den Rijn

Drie ton voor onderzoek naar woningbouw in Noordrand

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil gemeente Alphen aan den Rijn toch woningbouw in de locaties Noordrand en Gnephoek. Omdat de Gnephoek een kwestie van lange adem is, wordt eerst ingezet op de Noordrand. De gemeenteraad heeft drie ton over voor een onderzoek naar de ontsluiting.

De Noordrand ligt aan de westkant van de N207 tussen de feministenbuurt en de grens met gemeente Kaag en Braassem. Het gebied in de Ambachtspolder is geschikt voor maximaal 1200 woningen. "We hebben weinig woningen in een suburbaan gebied, daar is deze locatie geschikt voor", aldus wethouder wonen, Gerard van As.

Er is nu budget van drie ton nodig om een verkeersanalyse uit te voeren. Daarbij gaat het erom dat omwonenden knelpunten zien in de ontsluiting van de wijk via een opgewaardeerde Herenweg en Kalkovenweg. De omwonenden maken zich vooral zorgen om de verkeersveiligheid. Om deze op hetzelfde niveau als nu te houden, is een analyse met oplossingen van knelpunten de aangewezen weg.

In een amendement verzoekt de VVD om geen geld ter beschikking te stellen en geen onderzoeken meer te doen naar de Noordrand. De partij vindt dat bouwen in de Noordrand de woningnood niet oplost en wil liever zwaar inzetten op een grote nieuwe woonwijk in de Gnephoekpolder waar 20 tot 25.000 woningen gebouwd kunnen worden.
De meeste andere fracties in de Alphense gemeenteraad zien dat anders en hebben het budget donderdag 24 juni ter beschikking gesteld.

Van As meldt dat hij een tweesporenbeleid voert waarbij in de Noordrand op korte termijn gebouwd kan worden en waarbij de Gnephoekpolder de oplossing voor de lange termijn is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.