Eazie Alphen

Drietal steelt e-bike en gooit de fiets daarna vermoedelijk in de Rijn

Een van de e-bikes van Eazie Alphen, waar zij hun bestellingen op rond brengen, is afgelopen weekend gestolen. Op de camerabeelden is te zien dat het om een drietal gaat. Het merkwaardige is dat zij de fiets na het stelen vermoedelijk zo de Rijn in hebben gegooid.

De e-bike is afgelopen weekend gestolen, in de nacht van zaterdag op zondag. Dit gebeurde rond 02:00 uur ’s nachts voor de deur van Eazie Alphen, waar nog één van de e-bikes buiten stond. Het gaat om een witte e-bike. Deze stond buiten voor de deur op slot in verband met reparatie. “De reparateur zou die ochtend vroeg langsrijden en de fiets ophalen”, vertelt eigenaresse Jasmeen Abdoellakhan.

Op de camerabeelden is te zien hoe het drietal door de Pieter Doelmanstraat fietst. Een van hen stopt bij de fiets van Eazie en ramt er met zijn eigen fiets op in totdat de fiets omvalt. Een ander persoon uit het drietal snelt ernaartoe en zet de fiets overeind. Vervolgens wordt de fiets door een van hen meegenomen buiten beeld, de andere twee wachten met hun eigen fietsen iets verderop. Na ruim een minuut loopt de persoon die met de fiets was weggelopen, weer naar zijn vrienden toe en fietsen ze weg.

“Het filmpje doet vermoeden dat de fiets de Rijn in is gegooid. We zijn dan ook op zoek naar de drie personen die op de beelden staan. Hopelijk weten Alphenaren wie dit zijn en meldt het drietal zich bij ons”, zegt de eigenaresse. “Het is voor ons een behoorlijke kostenpost. Zo’n e-bike kost zo’n € 2000. Er zijn inmiddels al allerlei andere kosten aan verbonden om weer een nieuwe te kunnen krijgen. Daar zit je nooit op te wachten, maar zeker niet nu we als horeca vooral aangewezen zijn op het bezorgen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”