Eazie Alphen

Drietal steelt e-bike en gooit de fiets daarna vermoedelijk in de Rijn

Een van de e-bikes van Eazie Alphen, waar zij hun bestellingen op rond brengen, is afgelopen weekend gestolen. Op de camerabeelden is te zien dat het om een drietal gaat. Het merkwaardige is dat zij de fiets na het stelen vermoedelijk zo de Rijn in hebben gegooid.

De e-bike is afgelopen weekend gestolen, in de nacht van zaterdag op zondag. Dit gebeurde rond 02:00 uur ’s nachts voor de deur van Eazie Alphen, waar nog één van de e-bikes buiten stond. Het gaat om een witte e-bike. Deze stond buiten voor de deur op slot in verband met reparatie. “De reparateur zou die ochtend vroeg langsrijden en de fiets ophalen”, vertelt eigenaresse Jasmeen Abdoellakhan.

Op de camerabeelden is te zien hoe het drietal door de Pieter Doelmanstraat fietst. Een van hen stopt bij de fiets van Eazie en ramt er met zijn eigen fiets op in totdat de fiets omvalt. Een ander persoon uit het drietal snelt ernaartoe en zet de fiets overeind. Vervolgens wordt de fiets door een van hen meegenomen buiten beeld, de andere twee wachten met hun eigen fietsen iets verderop. Na ruim een minuut loopt de persoon die met de fiets was weggelopen, weer naar zijn vrienden toe en fietsen ze weg.

“Het filmpje doet vermoeden dat de fiets de Rijn in is gegooid. We zijn dan ook op zoek naar de drie personen die op de beelden staan. Hopelijk weten Alphenaren wie dit zijn en meldt het drietal zich bij ons”, zegt de eigenaresse. “Het is voor ons een behoorlijke kostenpost. Zo’n e-bike kost zo’n € 2000. Er zijn inmiddels al allerlei andere kosten aan verbonden om weer een nieuwe te kunnen krijgen. Daar zit je nooit op te wachten, maar zeker niet nu we als horeca vooral aangewezen zijn op het bezorgen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.