Josh Walet
Calamiteiten

Dronken automobilist aangehouden in Alphen

Een automobilist is afgelopen weekend dronken achter het stuur gestapt. Helaas voor hem had de politie hem op beeld nadat hij in het centrum een paaltje raakte en doorreed.

Het Team Technisch Toezicht (camerabewaking) communiceerde dit direct naar de politie. Na een korte zoektocht is de automobilist aangehouden op de President Kennedylaan. Na een blaastest bleek dat de 56-jarige man uit Alphen aan den Rijn vijf keer meer gedronken had dan toegestaan. Hij blies 1165 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. 'Zo maken we ze niet vaak mee', schrijft de politie. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wilhelmus op de boom
Gemeente vandaag 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.